#1 HIT voor Jeroen van der Boom

03-08-2007 @ 19:41

Entertainer/presentator/zanger Jeroen van der Boom (22-6-1972) scoort komende week de #1 hit in de Nederlandse hitlijst met het nummer "Jij bent zo", de cover van de Spaanse #1 hit van David Bisbal "Silencio".

Jeroen staat al sinds twaalfjarige leeftijd op de planken. Na zijn middelbare school besluit Jeroen zich volledig aan de showbizz te wijden. Na een tijd als zanger en pianist op het Rembrandtplein in Amsterdam te hebben opgetreden, begint hij in 1992 aan zijn televisiecarrière.
Begonnen met spectaculaire reality-programma’s als ‘Real TV’ en ‘Explosief’ komen al snel producties als ‘National School Series’, ‘15 Miljoen Mensen’, ‘Mini WK’ en ‘Domino D-day’ op zijn pad. Maar het entertainmentbloed kruipt waar het niet gaan kan en Jeroen gaat in op het aanbod voor een hoofdrol in de theatershow ‘Barcelona’ in Event Centre Aalsmeer (het voormalige ShowBizCity). Naast het op de planken zingen, dansen, presenteren en acteren richt hij in 2002 de productiemaatschappij Rebeltv & events op (www.rebeltv.nl).
In 2004 wordt hij door Wentink Events gevraagd één van de hoofdrolspelers te worden in de dinnershow ‘Novomundo’ in Studio 21 in Hilversum. Een show waar hij zijn muzikale capaciteiten optimaal kan benutten. Inmiddels is ook zijn imitatietalent niet onopgemerkt gebleven. Zo geeft hij in de spraakmakende animatieserie ‘Café De Wereld’ van de VARA stem aan diverse bekende persoonlijkheden. Ook maakte hij in 2007 zijn debuut bij het cabaret van Jack Spijkerman’s ‘Koppensnellers’.
Tijdens zijn optredens in het land boekt Jeroen hoe langer hoe meer succes  als zanger/entertainer. Willem van Kooten en zijn platenmaatschappij Red Bullet geven hem medio 2006 de kans om een plaat op te nemen in ‘New Jazz Swing’-stijl. Naast jazzy bewerkingen van popklassiekers als Queens ‘Don’t Stop Me Now’, Eric Claptons ‘Wonderful Tonight’ en ‘I Feel Good’ van James Brown bevat het album ‘Vanderboom’ ook eigen repertoire.
Met dit album bewijst Van der Boom opnieuw zijn verrassende veelzijdigheid. Live met band mag hij van ‘Goedemorgen Nederland’ tot ‘Barend & Van Dorp’ van ‘Max & Catherine’ tot ‘Life & Cooking’ het album komen promoten.
Ook in 2007 wil Jeroen van der Boom zich verder profileren als Entertainer. Begin april komt de remix/dance versie van ‘She’s a Lady’ (de hit van Tom Jones uit 1970) uit. Dat werd een redelijke hit. De opvolger daarvan is dus "Jij bent zo" en dat is de absolute zomerhit van 2007! Wederom een nieuwe stap in de carrière van deze jonge duizendpoot en entertainer pur sang.

bron o.a.: www.jeroenvanderboom.nl/