STAR TREK: THE ORIGINAL SERIES HD/DVD

14-09-2007 @ 10:11

Star Trek The Original Series gaat binnen de Home Entertainment nieuwe grenzen over met de lancering van het eerste seizoen als HD/DVD Combo 10 disc set op 28 november a.s.

CBS Home Entertainment en Paramount Home Entertainment brengen STAR TREK: The Original Series in een heel nieuw jasje. Het legendarische eerste seizoen wordt nu voor het eerst in een 10-disc comboset in HD DVD/DVD - kwaliteit uitgegeven en wel op 28 november 2007. Elke klassieke aflevering werd voor deze High Definition uitgave minutieus gerestaureerd aan de hand van de originele cameranegatieven. De hele serie is nu dus in perfecte staat en met ultramoderne digitale visuele effecten verkrijgbaar.

De special effects uit de jaren '60 zijn met behulp van 21e-eeuwse computertechnologie vervangen door nieuwe beelden om diverse elementen een nieuwe diepte en sfeer te geven, zoals de titelscène, de ruimtebeelden die veelvuldig vanaf de brug van Enterprise te zien zijn, de gevechtsscènes, planeten en schepen van andere volkeren en enkele van de zogenoemde ‘matte paintings' die als decor voor nieuwe werelden werden gebruikt. Ook Enterprise en andere ruimteschepen werden vervangen door geavanceerde met CGI gecreëerde schepen.  De nieuwe met de computer gegenereerde Enterprise is gebaseerd op de exacte afmetingen van het originele model, dat zijn laatste rustplaats heeft gevonden in het Smithsonian Institution in Washington, D.C.

De opgepoetste afleveringen zijn voor de beroemde titelmelodie bovendien voorzien van beter geluid. De originele filmmuziek van de met een Emmy® onderscheiden componist Alexander Courage werd opnieuw opgenomen in geavanceerd digitaal stereogeluid met een orkest en een zangeres die de beroemde tekst extra benadrukt.  Elke aflevering begint net als vroeger met een digitaal gerestaureerde versie van William Shatners klassieke, originele opname van de 38 woorden tellende monoloog “Space, the final frontier…”.

Bovendien biedt deze buitengewone set echt HD-geluid en exclusieve interactieve functies in HD DVD-kwaliteit die door New Wave Entertainment zijn ontwikkeld. Via interactieve menu’s en een “Starfleet Access”-interface kan de kijker pictogrammen activeren die onder andere toegang geven tot beeld-in-beeld (PIP) videocommentaar en een interactieve tour door het ruimteschip Enterprise. Zowel de Standard Definition als de High Definition versie bevat exclusieve door de castleden gefilmde videobeelden, een documentaire over hoe Trek naar de 21e eeuw is getransporteerd en nog veel meer. De STAR TREK: The Original Series HD DVD/DVD-set is verkrijgbaar in een futuristische doorzichtige verpakking en zal op de markt komen voor de adviesprijs van 149.99 euro.
Op de HD DVD-kant is het volgende bonusmateriaal beschikbaar:
o    Starfleet Access – via een grafische scherminterface krijgt de kijker toegang tot beeld-in-beeld (PIP) videocommentaar, vergelijkingen tussen de gerestaureerde en de originele effecten, encyclopedische informatie (wetenschap, levensvormen, technologie), wetenswaardigheden bij afleveringen en aanvullende informatie over de enkele afleveringen.
o    Van nieuwe visuele effecten tot geluid biedt deze documentaire uitgebreide informatie over de restauratie van de klassieke Star Trek afleveringen.
o    Bekijk de persoonlijke videobeelden van bemanningslid en “uitzonderlijke figurant” Billy Blackburn die een indruk geven van het leven op de set van Star Trek.
o    Kijkers kunnen de binnen- en buitenkant van Enterprise in detail verkennen, terwijl ze hun eigen spaceshuttle besturen in deze spectaculaire 3D-simulatie.
o    Preview van het on - linespel voor meerdere spelers “Star Trek Online” van Perpetual Entertainment.
Op de standaard dvd-kant is het volgende bonusmateriaal beschikbaar:
o    Een lift door de ruimte: Hoe is Trek naar de 21e eeuw getransporteerd?
o    De geboorte van een tijdloze erfenis
o    Beschouwingen over Spock
o    Een leven na Trek: William Shatner
o    To Boldly Go…seizoen 1
o    Visionairs op het gebied van SF
o    De schatkist van Billy Blackburn: exclusieve, persoonlijke videobeelden en speciale herinneringen
o    Uit de school klappen: romantiek in de 24e eeuw
o    Trek connecties
o    Star Trek: Over de uiterste grens
o    Previewtrailers van afleveringen
            
(Paramount Home Entertainment International)
www.paramount.nl