AANGENAAM KLASSIEK OP 1 OKTOBER WEER VAN START

01-10-2007 @ 14:16

Vanaf 1 oktober ligt de jaarlijkse CD/DVD-actie Aangenaam...Klassiek editie 2007 in muziekwinkels in het hele land. Muziekliefhebbers kunnen een sampler kopen waarmee de luisteraar kennis kan maken met CD’s en DVD’s die t/m 31 januari 2008 met korting zijn aan te schaffen. Aan de actie doen de gezamenlijke platenmaatschappijen mee. De actie van vorig jaar was een groot succes. De bijna 100.000 samplers waren uitverkocht en de achterliggende DVD’s verkochten 10% beter dan in het jaar ervoor, de CD’s maar liefst 50% meer dan in 2005!
De sampler voor Aangenaam...Klassiek 2007 (€ 9,99 adviesprijs) bestaat uit twee CD’s en een DVD. In totaal 35 CD’s en 15 DVD’s zijn tijdelijk in prijs verlaagd. Dit jaar zijn er veel nieuwe uitgaven van internationale sterren zoals Anne Sofie von Otter, Mitsuko Uchida en een nieuwe Maria Callas-compilatie. Maar na het succes van vorig jaar wordt de focus op titels van Nederlandse bodem voortgezet: Aangenaam…Klassiek presenteert de nieuwe CD's van Christianne Stotijn, Pieter Wispelwey, Ronald Brautigam, Jan Willem de Vriend, het Schönberg Kwartet en de aan het Sweelinck Conservatorium afgestudeerde Marijana Mijanovic. Voor deze 25 nieuwe CD’s zijn kortingsbonnen opgenomen in het CD boekje. Daarnaast zijn 10 bestsellers van artiesten als Hilary Hahn, Leif Ove Andsnes, Janine Jansen en Lang Lang tijdelijk in prijs verlaagd.
Tweewekelijks zullen er interviews en andere nieuwtjes op de website worden gepubliceerd en mensen kunnen zich aanmelden als ze een nieuwsbrief willen ontvangen. En het eerste weekend van oktober zullen er in het land diverse Aangenaam...Klassiek-concertjes worden gegeven.
Meer informatie staat op de website: www.aangenaamklassiek.nl.