TWEEDE SOLO ALBUM VAN DAVE GAHAN

23-10-2007 @ 13:47

Hourglass’ is het tweede album van ‘Depeche Mode’ voorman Dave Gahan. Er zijn een aantal beroepen waarbij alles om tijd draait, één daarvan is het glorieuze leven van een rockster en dat is precies waar zijn tweede solo album ‘Hourglass’ zijn naam aan heeft te danken. De voorman van Depeche Mode heeft natuurlijk zelf altijd met tijd geworsteld. Hij kijkt daarbij met “Hourglass” terug op de donkerste periode van zijn carrière, dat hem bijna zijn eigen leven heeft gekost. Hij ontsnapte aan de dood als gevolg van een drugs overdosis en kreeg een tweede kans. Een kans om zijn leven te verbeteren...
Liever dan een verzameling van gelikte geproduceerde nummers, zijn de nummers op ‘Hourglass’ het directe resultaat van de emoties die ‘Gahan’ zelf probeert uit te stralen. Voor het album ‘Hourglass’ krijgt Dave ondersteuning van ‘Depeche Mode’s touring band drummer Christian Eigner en gitarist Andrew Phillpot. Het drietal is samen verantwoordelijk voor de gehele productie van het album. Wat begon als een test resulteert na een bijzonder goede samenwerking uiteindelijk in het album ‘Hourglass’.  De eerste single genaamd ‘Kingdom’ is op 5 oktober uitgebracht.
Er zijn twee versies van de single op de markt: een standaard versie met twee tracks en een maxi single met vier remix tracks waaronder een remix van Digitalism!
Het album zal in 2 verschillende versies worden uitgebracht, een CD+DVD Edition en een Standaard jewelcase versie.

Dave Gahan - 'Hourglass'
(mute/emi music)