YESTERDAYS FUTURE: Led Zeppelin

05-11-2007 @ 21:08

Led Zeppelin is simpelweg de ultieme rockband. De band creeerde een zeer eigen geluid en produceerde een groot aantal classic albums. Wereldwijd verkocht Led Zeppelin in totaal meer dan 200 miljoen albums en behoort daarmee tot de bestverkopende groepen allertijden. Nog steeds wordt Led Zeppelin beschouwd als één van de meest innovatieve en één van de meest invloedrijke groepen uit de muziekgeschiedenis. Ook al heeft de groep maar een paar jaar bestaan tussen 1969 en tot eind 1980 toen drummer John Bonham overleed. Op 10 december a.s. zal de band voor een éénmalig reunie bij elkaar komen tijdens het Ahmet Ertegun Tribute concert in de O2 te Londen. Robert Plant, Jimmy Page en John Paul Jones hebben ruim 19 jaar niet samen opgetreden en zullen tijdens deze reunie worden bijgestaan door de zoon van de overleden drummer van Led Zeppelin John Bonham: Jason. Meer dan 30 miljoen fans hebben zich wereldwijd ingeschreven voor slechts 20.000 beschikbare tickets.
"Mothership" is de ultieme 2CD compilatie van Led Zeppelin en bevat 24 geremasterde tracks waaronder 'Good Times, Bad Times', 'Whole Lotta Love', 'Kashmir', 'Immigrant Song' en uiteraard 'Stairway To Heaven'.
Er is ook een deluxe editie van "Mothership" die is verpakt in een digipack en bevat naast 2 CD's met de allerbeste songs ook een DVD met ruim 90 minuten aan live materiaal (19 tracks).
de catalogus van Led Zeppelin bestaat uit:
Led Zeppelin     
Led Zeppelin II     
Led Zeppelin III     
Led Zeppelin IV     
BBC Sessions     
Coda     
Houses Of The Holy     
How The West Was Won     
In Through The Out Door     
Mothership     
Physical Graffiti     
Presence
    
(Warner music)