NIEUW BLUE NOTE ALBUM TRIJNTJE OOSTERHUIS SAMEN MET BURT BACHARACH

09-11-2007 @ 21:18

Exclusieve titeltrack geschreven door Burt Bacharach & Tim Rice
Trijntje Oosterhuis en Burt Bacharach bundelen voor een tweede maal de krachten op het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis: Who’ll Speak For Love (Burt Bacharach Songbook II). Het album, dat op 30 november a.s. verschijnt, is Trijntje’s derde Blue Note album. De twee eerdere albums, The Look Of Love (2006) en Strange Fruit (2004) zijn beiden met dubbelplatina bekroond.
The Look Of Love stond acht weken lang op #1 in de albumlijsten. Toen al voelde Trijntje dat ze aan het begin stond van haar vertolking van het legendarische Bacharch repertoire; een tweede album kon dan ook niet uitblijven toen de meester haar een liedje op het lijf schreef. Trijntje zegt hierover: “Hij was enorm trots op ons eerste album en beiden merkten we op dat de magie nog lang niet was uitgewerkt”. Behalve zijn piano performance op een aantal nummers (Who’ll Speak For Love, I Just Dont Know What To Do With Myself en In Between The Heartaches), ontfermde Bacharach zich ook zeer gepassioneerd over de song selectie en de arrangementen. Evenals bij The Look Of Love moedigt Bacharach ook dit keer vol enthousiasme de totstandkoming van het album Who’ll Speak For Love aan.

Nieuwe track Who’ll Speak For Love
Naast de uitnodiging van Bacharach om tijdens een van zijn concerten een gastrol te vervullen, vroeg hij Trijntje de eerste vertolking te geven van een door hem geschreven nieuwe compositie. Daarmee schaart Trijntje zich in een unieke rij van vrouwelijke vocalen, onder wie: Dusty Springfield, Dionne Warwick, Karen Carpenter en Aretha Franklin, voor wie Bacharach in het verleden heeft gecomponeerd. Bacharach had de song deze zomer samen met Tim Rice (medecomponist van ondermeer The Lion King, Jesus Christ Superstar, Aïda en Evita) geschreven. Producer en arrangeur van Trijntje’s laatste album én van Who’ll Speak For Love, Patrick Williams, gaf aan dat hij Burt Bacharach zelden zo enthousiast heeft gezien. Williams voegt daar aan toe: “Ik denk dat Burt na zijn succes met zangeres Dionne Warwick, jaren op zoek is geweest naar weer de juiste stem voor zijn liedjes. Die heeft hij nu gevonden.”
Who’ll Speak For Love bevat naast de legendarische klasisiekers als: What The World Needs Now, I Just Don’t Know What To Do With Myself, In Between The Heartaches, Raindrops Keep Falling On My Head en Anyday Now, ook recentere composities waaronder: God Give Me Strength, Love’s Still The Answer, On My Own en natuurlijk het nieuwe Who’ll Speak For Love.
Voor Who’ll Speak For Love is hetzelfde dreamteam van veelvuldig Grammy Award winnende vakmensen als vorig jaar ingeschakeld: Vince Mendoza (de in Los Angeles wonende chef-dirigent van het Metropole Orkest; Mendoza verzorgde arrangementen voor o.a. Robbie Williams’ Swing When You’re Winning, Joni Mitchell, Chaka Khan en Al Jarreau ), engineer Al Schmitt (die eerder werkte met artiesten als Frank Sinatra, Ray Charles, Barbara Streisand en Diana Krall) en producer/arrangeur Patrick Williams (arrangeerde o.a. voor Frank Sinatra en Michael Bublé en was samen met Burt Bacharach verantwoordelijk voor de baanbrekende Dionne Warwick-opnamen als Walk On By). De muzikale begeleiding op Who’ll Speak For Love komt van het Metropole Orkest, dat eerder werkte met, onder meer, Elvis Costello en ook betrokken was bij een reeks concerten met Burt Bacharach en Dionne Warwick.

De TROS TV Show zendt op vrijdag 7 december een special uit over Trijntje Oosterhuis met daarin een interview met Burt Bacharach

Voor meer informatie:
www.trijntje.nl
www.burtbacharach.net
www.bluenote.nl
www.vincemendoza.net
www.patrickwilliams.net
www.metropoleorkest.nl