Wouter Hamel winnaar van De Eerste Prijs 2007

17-12-2007 @ 19:49

Wouter Hamel is de winnaar van De Eerste Prijs 2007. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Amsterdamse Café Americain ontving het dertigjarige talent uit handen van juryvoorzitter Hans van Willigenburg zijn prijzen: een beurs van15.000 euro en een replica van het door Yvonne Kracht ontworpen beeld.
De Eerste Prijs, mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds, is de opvolger van de British American Tobacco Prijs, voorheen de Pall Mall Exportprijs. Het is een aanmoedigingsprijs voor Nederlands grootste talent van het afgelopen jaar op het gebied van licht eigentijds amusement, uitgezonderd film, toneel en jeugdtheater. De jury van De Eerste Prijs 2007 bestond uit Martine Bijl, Merijn Henfling, Ron Peereboom Voller, Simone de Waard en voorzitter Hans van Willigenburg.
Uit het juryrapport: "Wouter Hamel heeft voor een aangename verrassing gezorgd in het Nederlandse muzieklandschap door te kiezen voor een genre dat niet alleen Amerikaans van origine is, maar waarin ook juist de laatste jaren jonge Amerikaanse en Canadese zangers excelleren en grote successen boeken. Het blijkt onze winnaar van De Eerste Prijs bijzonder goed te liggen en daarbij kiest hij niet voor de gemakkelijke en veilige weg door een selectie te maken uit The American Songbook, want hij zingt eigen werk… zowel teksten als muziek. Wouter Hamel is een aanwinst voor de Nederlandse muziekwereld die zijn weg over de grenzen zeker zal vinden en de jury veronderstelt dat De Eerste Prijs zijn laatste niet zal zijn."
Eerdere winnaars van deze bekendste prijs op het gebied van kleinkunst in Nederland zijn onder anderen Daniël Samkalden, Wende Snijders, de Ashton Brothers, Marc-Marie Huijbregts, Thomas Acda, Trijntje Oosterhuis, de Comedytrain, Vera Mann, Hans Liberg, Karin Bloemen en Purper.
 
website: www.DeEerstePrijs.nl