at the close of every day komt met nieuw studioalbum genaamd Troostprijs.

19-01-2008 @ 10:30

In maart komt at the close of every day (atcoed) met het lang verwachte nieuwe studioalbum genaamd troostsprijs.
Opnieuw is atcoed de strijd aangegaan met haar paradoxen. Een volwaardig nieuw studioalbum met troostprijs als misleidende titel? Het is een Engelstalig album, maar opnieuw met een Nederlandstalige titel. Een paradox zoals een Nederlandse vlag op een Engelstalig schip? Een winterplaat in het voorjaar? Liturgisch artwork bij een rauwe, aardse plaat?

De werkelijke paradoxen zitten aan de binnenkant van Minco Eggersman's universum, de zanger/drummer van atcoed, waarin de luisteraar opnieuw een ongemakkelijk intieme blik krijgt. troostprijs kenmerkt zich thematisch door stuurloosheid, berusting en wegvallende kaders en zekerheden. Toch staat tegenover deze stuurloosheid een coherentie in atcoed's werk. troostprijs refereert in het voorbijgaan aan alle oudere albums van atcoed, maar lijkt op geen enkele daarvan. nieuwe inspiratie is nog gevonden in de dwarsfluiten en fanfaregeluiden uit minco's kindertijd, waarmee hij zich eindelijk lijkt te verzoenen.
Troostprijs klinkt bij eerste beluistering bijna achteloos en gelaten, maar herbergt onderhuids toch een grotere melodieuze rijkdom. Troostprijs is nederig en aards, maar roept in zijn schoonheid toch een stille euforie op, bijvoorbeeld in het meeslepende 'The great sum of all beauty'. Troostprijs is een plaat over het halen van de eindstreep, maar 'Even if we win, we win with our heads down.

Traditiegetrouw wordt de muziek in een mooie, gelimiteerde, handgefabriceerde verpakking verpakt, die de albums samen met het bijzondere artwork een extra dimensie geeft. De eerste 1.000 luisteraars ontvangen hun Troostprijs in zilveren omslag met echte ere-rozet.
Troostprijs laat zich niet vertalen, maar is als taal van verwerking universeel. En, geheel in stijl, stopt op Troostprijs de teller bij dertien songs. Als dat geen geluk zal brengen?

Hier is een eerste impressie te verkrijgen van Troostprijs. of anders www.myspace.com/atthecloseofeveryday