Ook LEONARD COHEN LIVE AT WESTERPARK

18-03-2008 @ 17:05

Voor het eerst in 15 jaar geeft Leonard Cohen een concert in Nederland. Op zaterdag 12 juli staat de Canadese singer-songer in het Westerpark in Amsterdam. Het openluchtconcert maakt onderdeel uit van de serie concerten die Mojo Concerts deze zomer voor de tweede keer organiseert in Cultuurpark Westergasfabriek onder de naam Live at Westerpark. 
Leonard Cohen wordt in meerdere opzichten beschouwd als een van de grootse namen uit de moderne muziekgeschiedenis. Cohen, die letteren studeerde en in 1961 zijn naam vestigde als dichter, brak in 1971 in Nederland door met zijn derde album ‘Songs of Love and Hate’. Hierdoor ontstond ook belangstelling voor het eerdere album ‘Songs >From a Room’ en zijn debuut ‘Songs of Leonard Cohen. Op dit album zijn ‘So Long, Marianne’, ‘Sisters of Mercy’ en ‘Suzanne’ te vinden. Andere bekende nummers van Cohen zijn ‘Everybody Knows’, ‘The Tower of Song’ en ‘First We Take Manhattan’.
Cohen onderscheidt zich met een uniek melancholisch stemgeluid en ingetogen luisternummers. Veel van zijn nummers zijn ook bekend in uitvoeringen van anderen zoals ‘Hallelujah’, gecoverd door ondermeer Jeff Buckley, Rufus Wainwright en Susanna & the Magical Orchestra. En ‘Road to Hell’ bekend geworden door Chris Rea. Deze week is Cohen opgenomen in de Rock ‘n’ Roll Hall of Fame. Cohen trad voor het laatst op in Nederland in 1993.
 
LEONARD COHEN WORLD TOUR - LIVE AT WESTERPARK
Zaterdag 12 juli 2008
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Entree: € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19:30 uur.