TOM BAXTER: Verrassend en indrukwekkend

19-03-2008 @ 09:22

De Britse singer/songwriter Tom Baxter (1973) is na een drie jaar durende stilte terug. Niet alleen met een eigen label, maar ook met een nieuw album! “Skybound” is de waardige opvolger van het debuut album “Feather and Stone”. Hoewel het debuutalbum leek onder te sneeuwen door al het singer/songwriter 'geweld' in 2004, verkocht het album goed door de geweldige live shows en mond-tot-mond reclame. Het nieuwe album “Skybound” is een samenwerking met producer Jeremy Stevens (o.a. bekend van Nerina Pallot, Sheryl Crow).
In de UK en Ierland is het album ontzettend goed ontvangen. Is inmiddels bekroond met zilver in Engeland en platina in Ierland. "Skybound" is op 22 februari uitgebracht in Nederland. Dat is een maand eerder dan de rest van Europa (op Engeland en Ierland na). De eerste single “Better” is inmiddels een stevige aandachttrekker op veel radiostations. De videoclip is een hype op YouTube. Aanrader op het album is bijvoorbeeld "Icarus Wings" één van de hoogtepunten, ook live een ontdekking!.

Onlangs was hij ook in de ochtendshow van Giel Beelen te horen en heeft hij bij TMF's Reaction op de bank gezeten.

Op maandag 17 maart speelde Tom, ter promotie van zijn album “Skybound”, in de bovenzaal van Paradiso Amsterdam. 22 April a.s. is hij terug als supportact van KT Tunstall in Ancienne Belgique/Brussel, waar hij als special guest in de hele Europese tour van KT Tunstall staat. Hij komt dan ook terug naar Paradiso, maar dan in de grote zaal.

Kijk hier nog even naar de video-opname van Tom Baxter bij Giel Beelen!!
Better:
Billie Jean:
Website: http://www.tombaxter.com/

Clip: http://www.youtube.com/watch?v=ZxJDy9vxyqo