KANE-album EVERYTHINGYOUWANT op 9 mei

21-03-2008 @ 11:22

'EVERTYHINGYOUWANT' is de titel van het nieuwe KANE-album dat op vrijdag 9 mei aanstaande zal verschijnen. Het album is voor het grootste gedeelte opgenomen in New York. Dat is ook de plek waaraan KANE inspiratie ontleende voor de 11 songs die op 'EVERYTHINGYOUWANT' te horen zullen zijn.
"Twee jaar geleden zijn we begonnen met het schrijven van songs en hebben we besloten om zelf het album op te gaan nemen in een andere omgeving", aldus zanger Dinand Woesthoff. "Voordat we begonnen aan dit nieuwe album, hadden we erg de behoefte aan nieuwe energieën, nieuwe mensen en onbekende paden. En dat is precies wat die sessies in New York ons hebben gegeven".
"Het maakt wel degelijk uit waar je gitaar staat te spelen" licht gitarist Dennis van Leeuwen de keuze toe om "EVERYTHINGYOUWANT" in New York op te nemen. "De drive in de Amerikaanse music scene is zo enorm dat je als muzikant direct gegrepen wordt en je deze pas weer loslaat als je het beste van jezelf hebt gegeven".
"Mensen die al wat van ons nieuwe werk gehoord hebben zeggen allemaal: Je hoort hoeveel plezier jullie hebben. Dat vind ik heel tof, want dat is precies wat we wilden bereiken."
De nieuwe single 'SHOT OF A GUN' is op maandag 7 april digitaal en vanaf vrijdag 11 april fysiek verkrijgbaar.
Het album 'EVERYTHINGYOUWANT' is verkrijgbaar vanaf vrijdag 9 mei.
Op zaterdag 28 juni zal KANE een concert geven in stadion De KUIP in Rotterdam.
Meer info: www.KANE.nl