LIVE EN BEN FOLDS OP ROCKIN' PARK

04-04-2008 @ 12:41

De Amerikaanse band Live en singer/songwriter Ben Folds zijn aan de line-up toegevoegd van Rockin' Park. Vorige week werd ook bekend dat Beth Hart en Gabriel Rios meedoen. Helaas heeft de Britse zanger James Morrison zijn zomertour afgezegd wegens onverwachte verplichtingen. Hij zal niet optreden op Rockin' Park. De line-up voor Rockin' Park is bijna compleet.  In de komende weken verwacht de organisatie de overige namen bekend te maken. Rockin' Park vindt plaats op zaterdag 28 juni in het Goffertpark in Nijmegen. De kaartverkoop is reeds gestart.
De Amerikaanse rockband Live werd in de jaren '80 opgericht in Pennsylvania. Het grote succes komt in 1994 met het album 'Throwing Copper' met de nummers I Alone, All Over You, Selling The Drama en Lightning Crashes. Leadzanger Ed Kowalczyk, gitarist Chad Taylor, bassist Patrick Dahlheimer en drummer Chad Gracey hebben vanaf hun doorbraak een grote fanbase opgebouwd in Nederland. Live staat opnieuw in de schijnwerpers in 1999 als het album The Distance To Here uitgebracht wordt. De single The Dolphin’s Cry wordt een grote hit en ook de singles Run To The Water en They Stood Up For Love doen het erg goed. In 2006 trad Live voor het laatst op in Nederland.
In de jaren '90 is Ben Folds bekend geworden met de band Ben Folds Five. Na het uiteenvallen van deze band in 2000 ging de getalenteerde voorman onder zijn eigen naam solo verder. In 2001 verscheen het debuutalbum Rocking the Suburbs. De Amerikaanse singer/songwriter staat bekend als een geweldige pianist. De Amerikaan begeleidt zichzelf voornamelijk op de piano, maar speelt ook andere instrumenten tijdens zijn live shows. Ben Folds trad vorig jaar voor het laatst op in Nederland in een uitverkocht Paradiso.
In een officieel statement meldt het management van James Morrison: Due to recording commitments for his 2nd album, James Morrison is extremely sorry to announce he will be unable to undertake the handful of live shows he was planning throughout the summer.

De organisatie van Rockin' Park gaat op zoek naar een passende vervangende act. Voor meer informatie zie www.rockinpark.nl.

ROCKIN' PARK Met o.a. LENNY KRAVITZ, ANOUK, LIVE, COUNTING CROWS, BEN FOLDS, BETH HART EN GABRIEL RIOS
Zaterdag 28 juni 2008
Goffertpark - Nijmegen
Entree: € 64 (excl. servicekosten)
Ticket de Luxe: € 169 (exl. servicekosten)
Terrein open: 11.00 uur