The Kevin Costners: Perfecte Pop bestaat.

28-05-2008 @ 22:17

Luistert naar Come on in van The Kevin Costners en je begrijpt wat er bedoeld wordt. "Zelden heeft muzieklabel Excelsior een album uitgebracht dat zo uit z'n groeven barst van de goeie deunen als dit debuut". Aldus het statement deze week van Excelsior zelf.

The Kevin Costners zijn al best wel een beetje bekend, want ze wonnen twee jaar terug De Grote Prijs waarna ze spoorslags afreisden naar hun geheime landgoed in Noordoost Frankrijk om in hun, op de prachthoes afgebeelde, buitenhuisje de liedjes te maken die op deze plaat staan.
Perfecte popdeunen dus. Denk aan The Posies en The Raconteurs en Johan, maar ook aan The Shins... stuk voor stuk overigens bands waar TKCs tot voor kort nog nooit van gehoord hadden; dat krijg je als je in the middle of nowhere zit en gewoon op je intuïtie muziek maakt (overigens, die jongens van de band zijn verder heel together hoor...de ene doet layouts, de ander is een biologie-professor en twee wonen en werken in Belgiëland waar ze reclamecampagnes verzinnen).
Het album "Come on in" wordt voorafgegaan door dè zomerhit van 2008 "Lack of sun" en een optreden in de Club van 3v12 bij de VPRo staat deze week op de planning en als je de plaat eerst wil luisteren dan kan dat op de dito Paal van 3v12.
Verder lanceert de band het album 14 juni a.s. In Merleyn (Hertogstraat 13) Nijmegen, vanaf 21.00u.