Eerste optreden Mon Amour (de BZN Tribute Band)

29-05-2008 @ 09:35

Mon Amour de nieuwe band rond Jack Veerman (voormalig BZN)
Het gouden geluid van BZN is terug. Vanaf deze week brengt de band Mon Amour het repertoire van Nederlands meest succesvolle formatie weer in de zalen.
Onder leiding van Jack Veerman, de 54-jarige drummer van BZN en medeschrijver van talrijke hits, ontstond een nieuwe band met de vertrouwde muziek. Hij vertelt: ’Je moet doorgaan kreeg ik na het stoppen van BZN van alle kanten te horen. Nu, die woorden klonken als muziek in mijn oren en ik ging in Volendam op zoek naar een zanger en een zangeres. Toeval of niet, net als in de eerste acht jaren van het grote succes zijn dat een Keizer en een Schilder geworden. Hun voornamen zijn Johan en Linda. Ook de andere bandleden zijn net als ik Volendammers: sologitarist Nico Tol, basgitarist Jan Sombroek en pianist en toetsenist Hans Keizer. De enige die niet in Volendam maar op Ameland woont, is Daniël Metz, een topaccordeonist. Bij BZN was ik de jongste en bij de BZN Tribute Band de oudste. Drie van de zeven bandleden, Johan, Linda en Daniël, zijn 27 jaar.
Het eerste optreden van Mon Amour is 31 mei in de Nieuwe Doelen, Enkhuizen. Vervolgens reist de band onder meer naar Nes op Ameland, Hardenberg, Deinum en Vinkel. Jack Veerman: ’Pas op 31 augustus spelen we weer een thuiswedstrijd, op het Waagplein in Alkmaar. Daarna heeft Volendam Music gedurende ruim drie maanden geen boekingen voor onze BZN Tribute Band aangenomen. Dit is om onze zangeres de gelegenheid te geven bij te komen van de bevalling van haar eerste kindje. Eind van het jaar komt onze eerste single uit en vervolgens in januari of in februari 2009 onze eerste cd.’ Jack Veerman ziet het helemaal zitten: niet alleen het gouden geluid van BZN keert terug, eveneens droomt hij er van dat op muzikaal gebied weer gouden tijden zullen aanbreken.