STATUS QUO GEEFT DIT NAJAAR EEN CONCERT IN AMSTERDAM

18-06-2008 @ 11:32

Op woensdag 26 november geeft de Britse rockband band Status Quo een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Vorig jaar was Status Quo nog in Nederland als zeer succesvolle afsluiter op Pinkpop Classic. Op het festival in Landgraaf was er waarschijnlijk niemand die de kenmerkende riffjes van het gitaristenkoppel Rossi en Parfitt niet herkende. 2007 was eveneens het jaar dat door kan gaan als hun grote comeback met het 33e album ‘In Search Of The Fourth Chord’: een naam die verwijst naar het feit dat Status Quo onterecht werd verweten slechts van drie akkoorden gebruik te maken.
De karakteristieke band rond zanger/gitarist Francis Rossi en gitarist Rick Parfitt is één van de grootste uit de rockgeschiedenis. Naast Rossi en Parfitt bestaat de huidige line-up van de band uit toetsenist Andrew Born, bassist John ‘Rhino’ Edwards en drummer Matt Letley. De vijfkoppige band Status Quo scoorde de eerste hitsingle in 1968. Hierna volgde de hits elkaar in snel tempo op, wereldwijd. ‘Rockin’ All Over The World’, ‘Down Down’, ‘Whatever You Want’ en natuurlijk ‘In The Army Now’, zijn enkele voorbeelden van de klassiekers van Status Quo.
In hun 40 jarige historie heeft Status Quo zo’n 6.000 liveshows gegeven voor meer dan 25 miljoen mensen. Hiervoor heeft de band maar liefst 6,5 miljoen kilometer gereisd en zijn ze in totaal 23 jaar van huis geweest. Status Quo heeft gedurende hun bestaan vijftig Britse hitsingles gescoord; dat is het hoogste aantal ooit in de Rock 'n Roll. In Nederland scoorde de band meer dan 20 Top 40 hits.
De laatste concerten van Status Quo in Nederland waren allemaal uitverkocht.

STATUS QUO
Woensdag 26 november 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur