Backyard Babies terug met ijzersterk nieuw album

10-07-2008 @ 16:01

BACKYARD BABIES: vier Zweedse rockers die sinds 1989 een vaste plek innemen in de rockscene in hun thuisland en ver daarbuiten. De band heeft vijf album releases, een Zweedse Grammy, een Guitar Hero 3 ‘hit’ met de single ‘Minus Celsius’ en honderden optredens (eigen shows en shows met alle rock-grootheden der aarde) over de hele wereld op hun naam staan. Hun laatste album ‘People like people like people like us’ kwam uit in 2006 en nu zijn the Backyard Babies terug met een ijzersterk nieuw album.
BACKYARD BABIES is de titel van het 6e album. Dertien songs die het beste uit de verschillende rock subgenres combineren. Backyard Babies combineert invloeden uit de punk-, glam-, garage-, hard- en poprock tot één geheel dat lekker in het gehoor ligt. Backyard Babies is opgenomen in 90 dagen in verschillende studio’s in Stockholm, met producer Jacob Hellner (eerder verantwoordelijk voor o.a. Rammstein).
Gitarist Dregen over het nieuwe album: “Al vanaf het begin van de opnames was het duidelijk dat de titel van het nieuwe album ‘Backyard Babies’ moest worden. We vinden onze eerdere albums ook goed, maar dit nieuwe album benadert het beste waar de Backyard Babies voor staan. Het was hoog tijd dat we een album maakten met alle ingrediënten die een classic rock album zou moeten hebben. We hebben ons zelfvertrouwen hervonden en dat heeft geresulteerd in ‘prouder and cockier’ songs, meer rock en meer roll.

OOR
schreef in 2006 over de band: “The Backyard Babies staan garant voor een hele vette portie onversneden garagerock. Als we nu afspreken dat alle fans van Guns N’ Roses voortaan de cd’s van The Backyard Babies gaan kopen, dan kan die groep van Axl Rose eindelijk met een gerust hart ophouden te bestaan.

Voor alle rockfans die houden van een sleazy attitude, dynamische riffs, decadente hooks en stoere refreinen...the Backyard Babies moet je gehoord hebben!
BACKYARD BABIES zijn:
Nicke Borg – lead vocals/ guitar
Dregen – lead guitar/ vocals
Johan Blomquist – bass
Peder Carlsson - drums

Benelux release datum: 18 augustus 2008 via Suburban Distribution. Backyard Babies zullen vanaf augustus weer gaan touren en staan op 13 september 2008 in Waterfront, Rotterdam.

www.backyardbabies.com