THE DEATH LETTERS TEKENEN BIJ COOL BUZZ

23-07-2008 @ 13:02

Ze zijn 16 en 17 jaar, komen uit Dordrecht en brengen een overweldigende mix van alternatieve rock-, met punk- en blues invloeden. Het credo van Victor Brandt (16 jaar, drums) en Jordi “Duende” Ariza Lora (zang/gitaar) is: “Play It Like You Mean It!” Dat onderstrepen ze met een bijzonder energieke rockshow. Met een CV die nu al een backstage show tijdens Pinkpop 2008 bevat, diverse gewonnen bandcompetities en optredens op o.a. Wantijpop en Metropolis, waar ze meteen al tot de hoogtepunten behoorden, melden ze zich nadrukkelijk  bij de voorhoede van meest getalenteerde Nederlandse rock acts. De band treedt nu al frequent op en zal o.a. op 11 september bij VPRO’s “3voor12 Live” (Radio 3) te zien en horen zijn. In oktober/november duiken The Death Letters de IJland Studio in om hun debuutalbum op te nemen. Geplande release op het Cool Buzz label: begin 2009. Voor een voorproefje, check:

http://www.youtube.com/watch?v=vvnRaqEOwkk


De verhalen over The Death Letters werden op de 3voor12-burelen, de laatste weken, steeds mythischer. Een must-see dus op het Metropolislijstje. Victor en Duende losten de verwachtingen zonder moeite in. Wat een talent en technische gave.”  (VPRO’s 3voor12, 7 juli ’08)

We verklappen het alvast: beter hebben we het vandaag niet meer gegeten. Dit duo is een regelrechte revelatie en niks minder. Programmeurs opgelet: Dit moet en gaat het land door!” (Musicfrom.nl, Metropolis verslag, 8 juli ’08)

The Death Letters raasden over het podium alsof er een complete band op het podium stond en lieten een onuitwisbare indruk na.” (AD/De Dordtenaar)

http://www.myspace.com/thedeathlettersrock

www.coolbuzz.nl