Dance Nation's grootste hit krijgt 2008 release

24-07-2008 @ 13:44

In 2001 was er absoluut geen ontkomen aan: de single “Sunshine” van het Nederlandse duo Dance Nation. Tijdens de zomer van dat jaar domineerde Dance Nation de nationale en internationale hitlijsten en de nationale en lokale radiostations met deze feel-good-single, wat al snel een klassieker in wording bleek en het begin inluidde voor een mooie reeks hit singles. Anno 2008, zeven jaar later na de eerste officiële release, krijgt Sunshine een welverdiend tweede leven met “Sunshine 2008”, wederom uitgebracht door het gerespecteerde Black Hole Recordings.
Sunshine schoot onmiddellijk na release in de zomer van 2001 als een komeet door de vaderlandse en internationale hitlijsten. Vooral landen als Engeland, Amerika, Duitsland en Japan sloten het sympathieke duo al snel in hun armen wat resulteerde in hoge chart posities in zowel de dance als de single lijsten. In Duitsland eindigde Sunshine op de 1e positie van de officiële danslijsten waar het acht weken verbleef, om vervolgens stevig in de Top 20 te belanden van de commerciële charts. Japan volgde al snel, waar Sean en Kim worden gezien als supersterren en tijdens hun vele Japanse verblijven niet zonder begeleiding over straat kunnen.
Na de vervolgsingles Dance, Words, I’m Gonna Get You, Move Your Love en het meest recente Dance Nation wapenfeit Ridin’ High zijn er inmiddels twee volwaardige Dance Nation artiestenalbums verschenen. Momenteel is er een 3e album in de maak, die onder Sean & Kim met de toepasselijke titel “Around The World” uitgebracht zal worden. Japan zal het eerste land zijn die het album in de winkels mag leggen, waarna de rest van de wereld zal volgen. Het Dance Nation repertoire wordt iwereldwijd uitgebracht op de meest vooraanstaande labels zoals Ministry of Sound (UK), Universal Music (Duitsland), Blanco Y Negro (Spanje), Avex (Japan), Sony/BMG (USA) en binnen Nederland via Purple Eye Entertainment en hun huidige maatschappij, Black Hole Recordings.  
De twee Dance Nation leden Sean en Kim werden ontdekt en gelanceerd door het producersduo Bradski & Jenski, twee uitermate productieve producers die al vele internationale hits op hun naam mochten schrijven. Hun Europese hits Hardbeat en S.O.S., productiewerk voor o.a. de succesvolle act Aspen - met als frontvrouw Rachel van de groep K-otic - en voor de talrijke Dance Nation hits zette Brad “Bradski” Grobler en Rob “Jenski” Janssen internationaal op de kaart. Het duo vervaardigde remixen voor artiesten als Jon Bon Jovi, Samantha Fox, Mario Piu, Maxi Priest, Rozalla, Aquagen, Rednex en Marc Acardipane, wat hun vooruitsnellende reputatie als top producers nog verder verstevigde.
Aan Sunshine 2008 werd door Black Hole Recordings een indrukwekkend remix pakket toegevoegd. Naast de Dance Nation radio versie zijn er op de single remixen te vinden van Peter Gelderblom - bekend van zijn internationale hit Waiting For -, Roy Rox, die momenteel furore maakt met zijn releases op het Engelse Defected label, Jordy Lishious, het Duitse opkomende talent Bastian Von Shield en de winnaar van de Sunshine remix contest, de eveneens Duitse producer Sunkidz.

Algemene informatie:
Artiest - titel: Dance NationSunshine 2008
Maatschappij: Black Hole Recordings
Release datum: 14 juli 2008
Internet: www.dance-nation.com | www.myspace.com/dancenationofficial
www.blackholerecordings.com | www.noculan.nl