RÓISÍN MURPHY GEEFT CONCERT IN AMSTERDAM

19-08-2008 @ 12:20

Op vrijdag 21 november geeft Róisín Murphy een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De Ierse zangeres gaf afgelopen vrijdag nog een succesvol optreden op Lowlands. 
Róisín Murphy verwierf bekendheid als leadzangeres van de Engelse dance act Moloko, die in de jaren '90 zeer succesvol was met hits als 'Do You Like My Tight Sweater?', 'Sing It Back' en 'Pure Pleasure Seeker'. Moloko combineerde dance, funk en trip-hop in de lijn van Portishead en Massive Attack, maar met een heel eigen geluid.
Na haar eerste, door geluidsartiest Herbert geproduceerde soloalbum Ruby Blue, bracht Murphy afgelopen oktober haar nieuwe soloalbum uit: Overpowered. Het zeer dansbare album met disco- en house-invloeden bracht al een paar succesvolle singles voort; het gelijknamige ‘Overpowered’, ‘Let Me Know’ en ‘You Know Me Better’. Inmiddels is ook de vierde single ‘Movie Star’ uitgebracht.
Behalve op Lowlands trad Róisín Murphy vorig jaar onder meer op in het voorprogramma bij Groove Armada en gaf nog een dampend cluboptreden tijdens de afgelopen editie van Pinkpop.
Róisín wordt in de Heineken Music Hall bijgestaan door Hercules & Love Affair, de disco act uit New York die al hoge ogen gooide tijdens 5 days off en als voorprogramma van Mika in het Westerpark afgelopen juli, en ook afgelopen Lowlands van de partij was.

RÓISÍN MURPHY
& support act Hercules & Love Affair

Vrijdag 21 november 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 30 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur