APOLLO KIDS TWEE DAGEN AANWEZIG OP DE UITMARKT

28-08-2008 @ 10:53

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus is de jaarlijkse Uitmarkt in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. Met maar liefst 34 podia zullen meer dan 2000 artiesten het nieuwe culturele seizoen uitbundig openen. Speciaal voor de jonge cultuurliefhebbers is er dit jaar een optreden van de muziektheatergroep Apollo kids. Op zaterdag staan zij om 12.30 uur met de muziektheatervoorstelling Mèh-live! in de NEMO Theaterzaal. Op zondag om 15.30 uur draagt de schrijfster/illustratrice gedichten voor uit het prentenboek ‘Mèh’ en speelt de componist/musicus enkele liedjes van de CD ‘Mèh’; in het Annie M.G. Schmidt Theater (Podium 2), van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Apollo kids is sinds 2004 een bekend kinderfenomeen in Nederland en België. Het begon allemaal met het prachtige prentenboek en de eigentijdse muziek-cd Brrr; over de zee. Luciënne Tomesen schreef de gedichten en tekende de kleurrijke aquarellen. Guy Renardeau componeerde de muziek en liet zich hierbij inspireren door de gedichten en tekeningen. Na de lovende recensies van pers en publiek werd de muziektheatergroep Apollo kids opgericht en werd er een muziektheatervoorstelling gemaakt, gebaseerd op het prentenboek en de muziek-cd Brrr; over de zee.

Sinds 3 augustus 2008 ligt de 2e herziene druk (de 1e druk was binnen 3 maanden uitverkocht) van het prentenboek en de muziek-cd Mèh in de boekhandels. Het prentenboek en de muziek-cd vormen ook ditmaal het uitgangspunt voor de muziektheatervoorstellingen. In de voorstelling live composities en liedjes van de cd. De muziektheatergroep bestaat uit: de componist Guy Renardeau (akoestisch/elektrisch gitaar, piano/keyboard, zang/acteren), actrice/zangeres Anouk Briefjes en danseres/choreografe Maud Beurskens. Behalve zang en muziek bestaat de voorstelling uit dans, theater en wordt het geheel omlijst met korte gedichten uit het prentenboek, kostuums, rekwisieten en een houten decor met kleurrijke afbeeldingen uit het prentenboek.
De jongste Uitmarktbezoekers kunnen zich uitleven op de Uitmarkt Junior. Met de leukste en meest uitgebreide programmering ooit, pakt deze 31e editie van de Uitmarkt extra feestelijk uit. Toegang is uiteraard gratis. www.uitmarkt.nl

Zaterdag 30-08-08: 12.30 uur
Apollo kids
Uitmarkt Junior - Standplaats Nemo Theaterzaal
Apollo kids speelt Mèh-live!

Zondag 31-08-08: 15.30 uur
Apollo kids
Uitmarkt – Annie M.G. Schmidt Theater – Openbare Bibliotheek Amsterdam
Lucienne Tomesen (schrijfster/illustratrice) leest gedichten voor uit het prentenboek Méh.
Guy Renardeau (componist/musicus) speelt een aantal liedjes van de CD Mèh op akoestisch gitaar.

 
Meer informatie over Apollo Kids: www.apollokids.nl www.myspace.com/apollokidsnl | http://apollokids.hyves.nl