The Ry Cooder Anthology: The UFO Has Landed

25-09-2008 @ 18:33

Op 24 oktober verschijnt het dubbelalbum The Ry Cooder Anthology: The Ufo Has Landed. Ry Cooder is voor velen bekend van zijn samenwerking met het succesvolle Cubaanse Buena Vista Social Club.
Deze eerste 2CD "Best Of" (34 songs) beslaat Cooder´s gehele carrière en is een combinatie van key tracks afkomstig van zijn soloalbums en zijn meest bekende soundtracks zoals Paris, Texas.
Geproduceerd door Cooder’s zoon Joachim, biedt de compilatie een verrassende blik op de artistieke bedrijvigheden van de snarenvirtuoos vanaf 1970 tot heden.
Bijzonder is de niet eerder uitgebrachte versie van Let’s Work Together met accordeonist Buckwheat Zydeco, drummer Jim Keltner, pianist Jim Dickinson en bassist Mike Elizondo. Andere pieken van het album zijn Maria Elena, Jesus On The Mainline, Boomer’s Story, I Got Mine en Available Space. Ze etaleren louter memorabele hoogtepunten van Ry Cooder’s solo-albums. Wat zijn onvergetelijke filmsoundtracks betreft, om speciale vermelding vragen de thema’s uit Southern Comfort en Paris, Texas.
Geboren (15 maart 1947) en getogen in Los Angeles, krijgt Ry Cooder zijn eerste gitaar als driejarige peuter. Hij doet zijn best om mee te spelen met de folk-blues platen van zijn ouders. Als prille tiener komt hij in aanraking met country. Rond 1965 richt hij met Taj Mahal de groep The Rising Suns op en excelleert ermee in een mix van rock en countryblues. Als sessiemuzikant werkt Ry Cooder in de loop der jaren samen met tientallen topmuzikanten en – groepen, zoals Paul Revere & The Raiders, Harpers Bizarr, The Rolling Stones.
Wie het werk van Ry Cooder kent, weet dat hij zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot allround gitarist die keer op keer zijn muzikale horizon verbreedt en diverse etnische muziekstijlen beheerst. De opsomming is niet volledig, maar Ry Cooder heeft zo ongeveer alle genres en stijlen vereeuwigd, variërend van jazz tot blues tot rock tot reggae tot country tot folk tot soul tot gospelfolk.
Deze dubbel-cd toont Cooder’s opvallende creativiteit binnen de verschillende muzikale stijlen en laat horen hoe hij zijn muziek keer op keer kruidt met een verbluffende energie.
(warner music)