FREDERIQUE SPIGT GAAT VREEMD

30-09-2008 @ 10:45

"Dit prachtige album van de eigenzinnige Frederique Spigt is oorstrelend!"

Frédérique Spigt blijft met haar nieuwe album ‘Vreemd’ dat op 10 oktober a.s. verschijnt heel dicht bij zichzelf. Het bevat parels in tekst en geluid. Het album is opgenomen in Frédérique’s huisje in Frankrijk.
De nauwgezette samenwerking en het samenzijn van muzikanten, producer en Frédérique in de Franse Dordogne laat een bijzondere intimiteit voelen op dit album. Akoestische instrumenten als banjo, tuba, bandoneon etc. geven dezecd een prachtige authentieke feel maar dan wel een eigentijdse. Meer dan ooit maakt zij ons deelgenoot van haar kwetsbaarheid, haar vreugde,haar wanhoop, haar liefde, haar verdriet, prettig gerelativeerd in de levenservaring. Spigt maakt zware dingen licht.
Frédérique Spigt wordt op dit album o.a. begeleidt door Hein Offermans op Tuba en Contrabas, Jan van der Meij op gitaar en de Antwerpse Gwen Cresens op accordeon, bandoneon en de vleugel.

Theater: Uitgebreide theater tour van 1 oktober t/m 30 december

PERS:
Vrij Nederland: ‘In rap tempo overrompelt Spigt de zaal, met woede en weemoed, passie en treurnis, liefdesgeluk, verlangen en dood’. ‘Spigt maakt zware dingen licht’

Release: 10-10-2008
Bestelnummer CD: AGM 1328,  
(ag music/heartselling)