Paul McCartney's 'The Fireman' na 10 jaar terug!

10-10-2008 @ 17:23

The Fireman is terug na een 10 jaar durende stilte! Het derde album “Electric Arguments” komt op 17 november uit bij [PIAS]. Dit is het eerste album van The Fireman waar vocalen op te horen zijn.
Inmiddels is de identiteit de bandleden van The Fireman geen geheim meer. Tijdens de release van het eerste album “Strawberries Oceans Ships Forest” in 1993 werd nog met man en macht geprobeerd te verhullen dat Paul McCartney en zijn vaste producer Youth samen The Fireman vormen. Het was iets onverwachts aangezien een ambient dance album niet iets was waar je Paul McCartney aan zou verbinden. Het vroegere Britse muziekblad Melody Maker (nu NME) omschreef het als volgt: “Paul McCartney heeft dance ontdekt – en het resultaat is geniaal! The Fireman neemt een melodie, voegt er ambient trance en house aan toe en maken het nummer af met adembenemende variaties!
In 1998 kwam het laatste album “Rushes” uit. Sindsdien hebben we niks meer van The Fireman gehoord. Tot nu! Meer elektrische gitaren en minder house. En voor het eerst ook vocalen op het album. The Times omschreef hun nieuwe geluid als "Arcade Fire ontmoet Led Zeppelin".
Electric Arguments” is een gevarieerd album met dertien nummers opgenomen in dertien dagen, verspreid over een periode van een jaar. The Fireman ging de studio in zonder enig idee te hebben van hoe het album zou moeten gaan klinken. Het openingsnummer "Nothing Too Much Just Out Of Sight" is een klassiek rocknummer dat de aandacht trekt. Een heavy gitaar riff met harde drums en zeurende stemmen. Het lijkt werkelijk in niets op datgene wat The Fireman eerder heeft gedaan. Het tweede nummer, akoestisch gespeeld, "Two Magpies" neemt je onmiddellijk mee in een geheel andere richting.
Electric Arguments” komt uit op 17 november bij [PIAS]. Alle nummers zijn geschreven door Paul McCartney en geproduceerd door Paul McCartney en Youth samen.

Track-List
The Fireman - Electric Arguments
01) Nothing Too Much Just Out Of Sight
02) Two Magpies
03) Sing The Changes
04) Travelling Light
05) Highway
06) Light From Your Lighthouse
07) Sun Is Shining
08) Dance ‘Til We’re High
09) Lifelong Passion
10) Is This Love?
11) Lovers In A Dream
12) Universal Here, Everlasting Now
13) Don’t Stop Running
(pias)