Even voorstellen: Junior Eats Alone

15-10-2008 @ 22:29

Junior Eats Alone is een 8-mans formatie uit Leiden en maakt muziek met rake liedjes in een pop, jazz en rock-setting. De groep bestaat uit:
link'>Ronnie Verton: zang, elektrische gitaar, akoestische gitaar
link'>Rob Verbakel: elektrische gitaar
link'>Alex Brittijn: basgitaar
link'>Michiel van Poelgeest: toetsen, zang, percussie
link'>Robert Bakker: sax, fluit, klarinet, zang
link'>Henri de Mooij: trompet, percussie, zang
link'>Daniel Follmann: trombone, zang
link'>Bas Ernst: drums, percussie, samples
De band wordt vergeleken met bands als Dave Matthews Band, Radiohead en Racoon.
check hun muziek via deze link

Junior Eats Alone is een nieuwe band met een rijk verleden. Onder de naam “Id” wisten ze de afgelopen jaren indruk te maken met het uitbrengen van verschillende demo’s. Ook live heeft de band zijn sporen verdiend. Zo schopte de band het tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, speelden ze bij 3FM, won de band verschillende regionale popprijzen en deed het voorprogramma’s voor o.a. Damien Rice, Leaf, Van Dik Hout en Steve Wynn in gerenommeerde popzalen als Paradiso en Melkweg (Amsterdam), VEGA (Kopenhagen), Paard (Den Haag), LVC en Q-bus (Leiden).
De band heeft net een nieuw album uit, uitgebracht op het eigen label “De Matenplaatschappij”, gedistribueerd door Bertus en dus overal in de Benelux verkrijgbaar.
Het album krijgt lovende kritieken en de band ontvangt airplay van 3FM, KinkFM en Radio 2. Junior Eats Alone is bovendien 3FM Serious Talent.
Nu heeft de band, door het winnen van een popprijs, onlangs een clip opgenomen bij het nieuwe nummer “Deeper & Deeper”.
Check Youtube

FEITEN:
- Winnaar van Bodog Music Battle (2008), Het Talentenjacht (2008), Popterras Vlaardingen (2007), Halve Finale Grolsch Grote Prijs van Nederland (2006), Join Popprijs (2005)
- Optredens in afgelopen 6 maanden: VEGA Kopenhagen (Denemarken), Paradiso, Melkweg, Werfpop, Paard, LVC Leiden, Wantijpop, Zomerterras, Rapenburg Concert
- Voorprogramma’s o.a. Damien Rice, Van Dik Hout en LEAF.
- Radio-airplay op 3FM, KINKFM, Radio 2 en Radio West

DE MEDIA IN 2008 TOT NU TOE:
3FM
Wat ons betreft één van de beste Nederlandse bands. De arrangementen zijn subliem uitgewerkt. Dynamisch, kleurrijk en overtuigend. Overweldigend

OOR Magazine
Zwoele liedjes met harde randjes, van alternatieve rock tot jazzy zomermuziek. Love Will Slow Me Down is een integer album dat geen moment te zoet van smaakt wordt.

Music Maker (Recensie van de maand!)
Prachtig. Is er dan helemaal niets mis met deze band? Het antwoord is nee. Junior Eats Alone legt de lat voor Nederlandse popbands op fenomenale wijze een stuk hoger."

LOS Magazine
Love will slow me down mag nu al een hoogtepunt in de Leidse rockhistorie worden genoemd!”

3VOOR12
Een lekkere festivalband die een dikke kans heeft door te breken bij een brede doelgroep