Eindelijk nieuw album van Cynic

26-10-2008 @ 12:41

Het is haast ongelofelijk, maar zeker waar: Cynic is terug met een nieuw album! Zo’n 15 jaar na het legendarische album “Focus” leveren Paul Masvidal (Death, Æon Spoke), Sean Reinert (Death, Æon Spoke, Gordian Knot) en Sean Malone (Gordian Knot) opnieuw de trademark kenmerken: het extreme van metal, de ritmische complexiteit van jazz en het melodieuze vernuft van prog-rock. Grammy Award winnaar Warren Riker (Down, Santana) produceerde het geheel en een Nederlandse inbreng is er ook middels gitarist Tymon Kruidenier (Exivious). Een fascinerend en innovatief album dat hun huidige cult-status zeker zal rechtvaardigen!

Cynic komt uit Florida en ontstond in 1987. De groep speelde avant-garde metal gecombineerd met thrash metal demos. Later kwamen daar invloeden uit jazz bij met meer experimentele death metal, waar hun legendarische album "Focus" (september 1993) het extreme goede voorbeeld is. Dat album was lange tijd hun enige officiële release. De groep ging in 1994 uit elkaar tijdens de opnamen van het 2e album, waar enorme verschillen van inzicht debet aan waren. In 2007 was er een reunie van de band met verschillende succesvolle optredens. Tijdens de optredens speelde de groep ook nieuw materiaal w.o. de song "Evolutionary Sleeper" geheel in de stijl van hun album "Focus". Dit nummer staat ook op het nieuwe album.

04 oktober was de groep al te zien als support van Opeth in Baarlo eind november komt de band terug voor een 2-tal concerten in de Benelux.

CYNIC
"Traced in air"
bestelnummer CD: B-E47827
Release 27 oktober
(seasons of mist/bertus)

concerten samen met Opeth als onderdeel van de uitgebreide Europese toer:
25 nov. Amsterdam - Melkweg
26 nov. Brussel - AB

website: www.myspace.com/cyniconline

 www.cyniconline.com