DJ JEAN PRESENTS MADHOUSE IN SPORTPALEIS AHOY

11-11-2008 @ 15:19

Geen enkel concept binnen de dance geschiedenis is zo onverwoestbaar als DJ Jean presents Madhouse.
Jean was al één van de meest behendige hip-hop DJ’s van Nederland toen hij eind jaren ’80 werd gegrepen door het net opgekomen house virus. Manfred Langer opende net de legendarische iT in Amsterdam en vroeg Jean om de vrijdagavond onder handen te nemen. Madhouse was geboren en groeide in no-time uit tot niet alleen de heetste clubavond van Nederland maar werd wereldwijd de clubnight to be. DJ Jeans feilloze platenkeuze en het perfect aanvoelen van zijn publiek brachten grote menigten in extase. De reeks iT CD’s die Jean samen met collega resident Marcello uitbracht, betekende niet alleen de best verkopende CD-reeks van de jaren ’90 maar ook de definitieve doorbraak van house in Nederland.
 
Gedurende de jaren ’90 groeit de status van zowel Jean als Madhouse gestaag door. Madhouse feesten in clubs als de Lexion, Matrixx en de Escape werden stuk voor stuk grote successen. Als producer scoort Jean al een aantal grote hits maar het wereldwijde succes van The Launch doet vriend en vijand versteld staan. Wereldwijd gaan er miljoenen edities van dezeessential classic over de toonbank. Jean reist de wereld over en draait hele menigten tot extase in Rusland, Duitsland, Engeland, Zuid Afrika en Suriname. DJ Jeans prestigieuze Madhouse podium is al jaren een grote publiekstrekker op prestigieuze festivals als Dance Valley en Trance Energy.
 
Ook bij de nieuwste generatie clubbers een begrip, mede dankzij zijn succesvolle radioshow op Slam!FM. In welk uitgaanscentrum je ook komt, overal is wel een auto te vinden waar DJ Jean @ Work uit de speakers knalt. Terwijl de meeste DJ’s uit de beginperiode van de house nog enkel op classic feestjes draaien of helemaal zijn gepensioneerd, behoord Jean nog altijd tot één van de meest geboekte DJ’s van dit land. Daarom is het tijd voor de volgende stap.
 
Op 21 februari 2009 zal het Sportpaleis in Ahoy veranderen in de grootste club die Nederland ooit heeft gezien: een gigantisch podium, prachtige decoraties, state of the art laser-, licht- en vuureffecten, de meest sexy danseressen die je ooit zult zien en alles wat daar nog meer bij komt kijken. Deze Madhouse zal alle voorgaande edities - van de iT tot het buitenpodium op Dance Valley - volledig overtreffen en wordt een ongekend decadente clubervaring die je nooit meer zult vergeten. Bovendien zullen naast DJ Jean de allerbeste clubjocks van dit momenten verschijnen die de Ahoy zullen doen veranderen in de grootste, heetste en vetste club die dit land ooit heeft gezien.
 
UDC, organisator van o.a. Dance Valley, organiseerde eerder ook soortgelijk grote events rond DJ’s als Carl Cox (Carl Cox & Friends), Armin van Buuren (Armin Only) en Ferry Corsten (Full On Ferry: The Masquerade). UDC is dan ook trots DJ Jean eindelijk aan dit rijtje toe te kunnen voegen.
 
Meer info over de line-up en de invulling van DJ Jean presents Madhouse zal binnenkort verschijnen op een speciale website. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via www.udc.nl/tickets.