SUCCESVOLLE TV-SERIE HOLLANDS GLORIE EINDELIJK OP DVD

14-11-2008 @ 21:42

Vrijdag 14 november is in Maassluis een unieke Box met 5 DVD’s van de gelijknamige en zeer succesvolle 12-delige Tv-serie HOLLANDS GLORIE feestelijk ten doop gehouden op de laatste, door stoom aangedreven, zeesleepboot in Nederland, de ‘Furie’ die in de serie een hoofdrol vervult. De serie is gemaakt naar de internationale bestseller van Jan de Hartog, die de AVRO in het seizoen ‘77/’78 heeft uitgezonden.

Het eerste exemplaar is uitgereikt door burgemeester Karssen van Maassluis aan hoofdrolspeler Hugo Metsers en vervolgens aan de overige aanwezige acteurs zoals Gerard Cox, Jon Bluming en Michiel Kerbosch.
Regisseur Walter van der Kamp, componist Tonny Eyk (die de muziek voor de serie schreef), weduwe van Jan Blaaser en de zoon van de schrijver Jan de Hartog waren eveneens op de ‘Furie’ aanwezig om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.
De DVD serie vertelt het levensverhaal van Jan Wandelaar (Hugo Metsers) tussen 1906 en 1920 ; een avontuurlijke tijd waarin Hollands Glorie – de Nederlandse zeesleepvaart – groot werd.  Een spannend verhaal over heldenmoed, rechtvaardigheid, ijzeren wilskracht en liefde voor zee.
Naast bovengenoemde acteurs speelden Coen Flink, Piet Kamerman, Leen Jongewaard, Rudie Falkenhagen en Josine van Dalsum belangrijke rollen.
Vanaf 14 november ligt deze spannende 9 uur durende DVD in de winkel.
(universal music)