CONCERTO/ PLATO SEMINAR OP EUROSONIC NOORDERSLAG 2009

02-12-2008 @ 14:37

Speciaal seminar voor ambitieuze jonge bands en artiesten

Muziekwinkels Concerto/Plato zijn ook komend jaar weer volop aanwezig op Eurosonic Noorderslag. Niet alleen met hun eigen winkel en eigen podium tijdens de festivaldagen (15, 16 en 17 januari 2009), maar ook op de Eurosonic Conferentie, met een eigen seminar!

Dit Concerto/Plato seminar, speciaal bedoeld voor ambitieuze jonge bands en artiesten, vindt op zaterdag 17 januari plaats in De Oosterpoort in Groningen. Uitgangspunt van het seminar is om bands/artiesten te helpen om hun album niet alleen uit te brengen, maar ook nog eens goed in de markt te zetten. Want het releasen van een album in eigen beheer valt al bepaald niet mee, maar het is helemaal lastig voor beginnende bands om te zorgen dat hun cd ook daadwerkelijk in de winkel komt te liggen. Hoe pak je dat aan? Wat zijn de valkuilen? En belangrijker nog: hoe kan je die ontwijken?

Concerto/Plato wil die valkuilen graag tonen - en zorgen dat je er niet in dondert. Ze nodigen bands/acts met een flinke dosis ambitie uit om een plan van aanpak te bedenken voor hun  nog in de markt te zetten cd.  De inzenders met de beste cd’s en leukste, origineelste of doeltreffendste plannen van aanpak krijgen een uitnodiging om het seminar tijdens de Eurosonic Conferentie gratis bij te wonen.  Het bijwonen van die conferentie is sowieso al een gouden kans om zo’n 2500 professionals uit de muziekindustrie te ontmoeten!  Tijdens het Concerto/Plato seminar zal een aantal van die professionals (denk aan vertegenwoordigers van muziekmaatschappijen, boekers en radiomakers) vragen beantwoorden als HOE BIED IK MIJN CD AAN BIJ EEN MUZIEKMAATSCHAPPIJ, HOE MOET IK MIJN CD AANLEVEREN IN DE WINKEL en HOE KRIJG IK MIJN MUZIEK GEDRAAID OP DE RADIO?  De beste tips en trucs, kortom, om je als beginnende act te profileren in de muziekindustrie.

Eén van de bands of acts die meedoen aan deze actie van Concerto/Plato krijgt  zelfs de kans om zichzelf met een optreden te presenteren tegenover al deze muzikale hotshots (en de festivalgangers); die mag namelijk niet alleen het seminar bijwonen maar krijgt ook een officieel Eurosonic Noorderslag optreden in de Groningse Plato winkel, tijdens het festival.

Geïnteresseerde bands en artiesten kunnen de wedstrijdvoorwaarden bekijken op www.platomania.nl. Daar is ook het adres te vinden waar de cd’s naar toe gestuurd kunnen worden. Meer info over het jaarlijkse Eurosonic Noorderslag festival en het bijbehorende Eurosonic Seminar is te vinden op www.noorderslag.nl .