Rockende engelenstemmen op akoestische tour

04-12-2008 @ 10:02

Uitzonderlijke samenwerkingen tijdens unieke shows van Anneke van Giersbergen
In februari 2009 zal Anneke van Giersbergen samen met haar band Agua de Annique twee unieke akoestische shows geven in de Melkweg, Amsterdam (12 februari) en in de Oosterpoort, Groningen (13 februari). Het worden intieme, sfeervolle optredens, waarin ze haar eigen composities zal inleiden met persoonlijke verhalen. Tijdens deze concerten treedt Anneke op met o.a. Sharon den Adel (Within Temptation), Niels Geusebroek (Silkstone) en singer-songwriter Marike Jager. Deze artiesten zullen ook hun medewerking verlenen aan een nieuw akoestisch album van Anneke van Giersbergen.

Niet vaak hebben Anneke van Giersbergen (Agua de Annique en voorheen The Gathering) en Sharon den Adel samen op een podium gestaan. Eerder dit jaar verzorgde Anneke tijdens speciale DVD-opnamen van Within Temptation een gastoptreden in Ahoy. Nu zal Anneke samen met Sharon hetzelfde nummer ‘Somewhere’ opnieuw akoestisch opnemen en tijdens de shows met haar performen.

Anneke van Giersbergen verlegt haar grenzen
Afgelopen jaar is een roerig, maar succesvol jaar geweest voor Anneke van Giersbergen. Ze stapte na 13 jaar uit The Gathering, waar ze internationaal furore mee heeft gemaakt en het pad heeft geëffend voor een hele generatie rock-zangeressen. Ze richtte kort hierna haar eigen band Agua de Annique op. 2008 was ook het jaar dat Anneke voor het eerst in Nederland nadrukkelijk aanwezig was. Haar duet ‘Als je ooit nog eens terug kan’, met Racoon-zanger Bart van der Weide en Artists for Tibet, werd een #1 hit. Ze gaf een verrassend televisie-optreden met C-Mon & Kypski tijdens VPRO’s 50 jaar Nederpopquiz en haar verpletterende uitvoering van Alanis Morissette’s ‘Ironic’ maakte indruk tijdens de 90’s request week in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM.

Akoestisch CD
Naast akoestisch uitvoeringen van nummers van haar solo-debuut ‘Air’, zullen ook een aantal unieke samenwerkingen op een cd verschijnen. Op die plaat wordt Anneke tevens bijgestaan door Danny Cavanagh (Anathema), John Wetton (King Crimson, Asia) en Arjen Lucassen (Aryeon). De presentatie van deze cd zal plaatsvinden op de avond van de eerste show. Anneke hierover: ‘Ik ben de laatste jaren veelvuldig en voor de meest uiteenlopende gastbijdragen gevraagd, live én op CD. Dit keer wilde ik de rollen eens omdraaien en een paar van mijn favorieten uitnodigen’.
 
Info optredens:
12 februari 2009: Melkweg, Amsterdam
13 februari 2009: Oosterpoort, Groningen
Aanvang shows: 20.00 uur
Tickets: € 15,-
VVK: www.ticketmaster.nl
Start kaartverkoop: zaterdag 6 december

www.aguadeannique.com
www.myspace.com/aguadeannique
http://aguadeannique.hyves.nl/