HOLLANDSE NIEUWE: GIO

08-12-2008 @ 14:11

De Nederlandse zanger Gio (Giovanni Jap-Ngie - 1986, Utrecht) is bijna zijn gehele leven al bezig met muziek.  
Vanaf zijn twaalfde heeft hij een complete show uit de grond gestampt met eigen liedjes en een volledige choreografie. Vanaf dan is hij ook regelmatig te vinden in de Cruise Control Studio’s in Amsterdam, het kloppende hart van de nationale r&b-scene waar ook de carrières van Romeo, Sat-R-Day en Re-Play zijn begonnen. De eerste single van Gio is "Magic" (2005), een mix van muzikale stijlen die het r&b-genre ontstijgt. Het is niet alleen r&b, maar ook pop, reggae, dancehall, etc. Zijn tweede single "Fantasy Girl" (2005) is een grote hit in Nederland, Duitsland en Zweden. Samenwerkingen zijn er met andere artiesten zoals Raffish, Darryl, Yes-R, Partysquad en Ali B. Ook komen er een aantal singles met Ali B uit. De meest bekende is de #1 hit "Groupie Love" (2007) waarvan Gio de leadzanger is.
In 2007 komt GIO met zijn eerste eigen Nederlandstalige nummer "Zonder Jou". Op YouTube is de clip veel bekeken.
2008 begint goed voor GIO, zijn single "Ik denk aan jou" is een hit (bijna 2 miljoen keer bekeken op You Tube) en hij is ook weer terug te vinden op podia en discotheken in het hele land, maar ook daarbuiten. In de zomer van 2008 is Gio op Kreta en in Spanje, en treedt hij op in Polen voor ruim 10.000 mensen, die op dat moment nog nooit van Gio gehoord hebben. Vlak voor de zomer komt het nummer "Obsessie" uit, voor de videoclip worden audities gedaan via muziekzender TMF.
In september duikt Gio de studio in om te gaan werken aan zijn album, Gio wil duidelijk maken dat hij niet alleen het stempel "Urban" of "R&B" wil en zingt tal van nieuwe nummers in en werkt aan een breder repertoire.
Als voorproefje, op wat komen gaat, brengt hij samen met zijn vrienden Fouradi het nummer "Jong rijk en sexy" uit, de plaat komt alleen uit op het videochannel YouTube en is puur bedoeld voor de fans van beide artiesten.
Ook zingt Gio zijn nieuwe ballad "Je Hebt Me" in. Samen met zijn producer Giorgio Tuinfort wordt hard gewerkt aan dit nummer om het tot in perfectie in orde te hebben.
Die single is nu uit en hopenlijk gaat het voor Gio een grote hit worden.
website:  www.zangergio.nl/