The Men-O, Zwaard Music en SONY/ATV starten nieuw muziekproductiebedrijf

16-01-2009 @ 15:06

Samen met artiestenmanager Gerry van der Zwaard en A&R manager Menno Timmerman heeft muziekuitgever SONY ATV het productiebedrijf ‘BLADEHAMMER MUSIC’ oprichten.
Uitgangspunt van de joint-venture is het vinden en ontwikkelen van talentvolle artiesten en songwriters. Hierbij zal, indien gewenst, de maatschappij per project bepalen met welke partij zal worden samengewerkt.
Het afgelopen decennium was Menno Timmerman A&R manager (The Men-O), werkzaam voor diverse muziekmaatschappijen, waaronder Warner Music. Hij was (mede)verantwoordelijk voor de carrieres van Beth Hart, Relax, Krezip en Ilse DeLange.
Artiestenmanager Gerry van der Zwaard (Zwaard Music) is en was verantwoordelijk voor artiesten als a balladeer, Birgit Schuurman, Lois Lane, Ilse DeLange en Pete Philly & Perquisite.
Eerder vorig jaar is Ruud Kooijman aangesteld als Managing director van Sony ATV Music Publishing.

Zwaard Music, The Men-O en SONY/ATV hebben elkaar als drie apart opererende bedrijven afgelopen jaar al gevonden in een samenwerking rond de opbouw van de carriere van SABRINA STARKE. Deze samenwerking beviel zo goed dat werd besloten om de krachten in een nieuw bedrijf te bundelen.

Nadat we met elkaar in gesprek raakten was het al vrij snel duidelijk dat we volledig op een lijn zaten met betrekking tot het creeren van artiesten carrieres en met het vizier gericht op de lange termijn ’. Uitgangspunt is oprecht muziektalent met potentieel op zowel compositorisch als uitvoerend vlak. Het is een fantastische uitdaging en we zijn vereerd hierin samen te kunnen werken. Aldus Timmerman, Van der Zwaard en Kooijman.

De eerste officiele signing op Bladehammer Music is de Utrechtse formatie KENSINGTON. De band maakt puntige indie pop/rock en het titelnummer van de EP “Youth” werd in eigen regio onlangs uitgeroepen tot song van het jaar door 3voor12.
Komende tijd zal worden gewerkt aan het debuutalbum dat dit jaar zal verschijnen.
bron: www.themeno.nl

website Kensington: www.kensingtonband.com