SIMPLY RED IN DE ZOMER IN HET WESTERPARK

20-01-2009 @ 16:10

Op vrijdag 3 juli geeft Simply Red een concert in het Westerpark in Amsterdam. Het openluchtconcert maakt onderdeel uit van de serie concerten die Mojo Concerts deze zomer voor de derde keer organiseert in Cultuurpark Westergasfabriek onder de naam Live at Westerpark. De kaartverkoop voor het concert van Simply Red begint zaterdag 24 januari om 10.00 uur.

De twee concerten die Simply Red komend voorjaar in de Heineken Music Hall geeft verkochten in no-time uit. Voor de nog altijd zeer populaire band reden genoeg om nog een keer terug te komen naar Nederland voor een zomers concert in de openlucht in het Westerpark in Amsterdam.

Simply Red heeft in 1985 meteen groot succes met de hits ‘Money’s Too Tight To Mention’ en ‘Holding Back The Years’ van het debuutalbum Picture Book.
Hun nieuwe soulgeluid slaat wereldwijd aan en grote hits als ‘The Right Thing’, ‘It’s Only Love’ en ‘If You Don’t Know Me By Now’ volgen elkaar in rap tempo op.
De uit Manchester afkomstige band rond Mick Hucknall heeft in 25 jaar een omvangrijk en indrukwekkend repertoire opgebouwd met vele succesvolle albums en mooie hits. Simply Red dankt haar naam deels aan Mick Hucknall’s passie voor de voetbalclub Manchester United. Ook is de naam een verwijzing naar Hucknall’s rode haardos en zijn politiek linkse voorkeur.

Aanleiding voor de zomertournee 2009 is het nieuwe Simply Red album ‘25 - The Greatest Hits’. In 2007 maakte Mick Hucknall bekend dat Simply Red er na de tournee in 2009 mee gaat stoppen. Na 25 jaar vind Hucknall het genoeg geweest en wil hij zich meer concentreren op zijn solocarrière.

SIMPLY RED ‘The Greatest Hits'
+ support act

Vrijdag 3 juli 2009
Cultuurpark Westergasfabriek – Amsterdam
Entree: € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur