Album tip: KASKADE 'Strobelite Seduction'

20-02-2009 @ 11:58

Eén van de meest gevraagde dance producers van dit moment is ongetwijfeld
Kaskade. Deze in Chicago geboren, momenteel in San Francisco woonachtige
songwriter/producer/DJ is binnen korte tijd uitgegroeid tot een waar fenomeen in de dance scene. Kaskade is als de Tiësto van de Verenigde Staten.
In 2008 alleen al heeft Kaskade een flinke rij grote namen op zijn remix-lijstje kunnen toevoegen. Zo bewerkte hij onder andere tracks van Seal, Nelly Furtado, Justin Timberlake en Britney Spears en sprenkelde er zijn typische Kaskade sound overheen.
De Dirty South remix van Kaskade’s ‘Sorry’ track kreeg een Grammy nominatie en ‘I Like The Way’ werd de soundtrack van blockbuster ‘Sex and The City: The Movie’.
Daarnaast tourde Kaskade de wereld rond en deed daarbij maar liefst 140 clubs en festivals aan. Tijdens de Club World 2008 sleepte hij de titel binnen voor ‘Beste Resident DJ’.
Strobelight Seduction’ bevat 10 tracks met raakvlakken uit verschillende muziekstijlen. Zo zijn ‘Move For Me’ en ‘I Remember’, beide in samenwerking met de populaire producer Deadmau5, vooral trance gerelateerd, terwijl ‘Your Love is Black’ een typisch R&B tintje heeft gekregen. De diversiteit blijkt ook uit de Electro-house knaller ‘Step One Two’, het zomerse ‘I’ll Never Dream’ en de rustige ambient sfeer in ‘Borrowed Theme’. Kaskade had in Nederland al twee hits met ‘Move For Me’ en ‘I Remember’ die beiden al maanden op de playlist stonden van Slam!FM en Radio 538.  
(cloud 9)