VIER NIEUWE NAMEN VOOR WÂLDROCK 2009

02-03-2009 @ 14:02

Napalm Death, Bring Me The Horizon, The Black Dahlia Murder en Legion of the Damned
2 maart zijn vier nieuwe namen voor Wâldrock 2009 bekendgemaakt. Allereerst wordt de programmering van zaterdag 13 juni steeds completer nu ook Bring Me The Horizon en The Black Dahlia Murder aan het indrukwekkende rijtje bands toegevoegd zijn. En op de pré-party van Wâldrock op vrijdagavond 12 juni maken onder andere Napalm Death en Legion of the Damned hun opwachting. Eerder waren DragonForce en Blind Sight al voor deze Pré-Party gecontracteerd. De voorverkoop voor Wâldrock 2009 is reeds begonnen.

De jonge honden van het in 2004 in Sheffield opgerichte Bring Me The Horizon haalden in 2007 het podium van het Download Festival en in Nederland hebben ze eerder op The Powerfest (2008) en tweemaal in Tivoli / De Helling het publiek laten genieten van hun unieke sound. De combinatie van metalcore en death metal is hun op het lijf geschreven en dat zullen ze op Wâldrock live bewijzen. De uit Detroit afkomstige death metalband The Black Dahlia Murder heeft al diverse tours gedaan met grote namen en zal nu ook in Burgum hun kunstje tonen: snelle, agressieve death metalriffs afwisselen met melodische zang- en muziekstukken. Eerder waren voor zaterdag 13 juni de volgende namen al bevestigd: Heaven and Hell, Motörhead, Carcass, Papa Roach, Killswitch Engage, Trivium, Epica, Black Stone Cherry, Delain, Pilgrimz en Wolves in the Throne Room.

Na in 2007 en 2008 een geslaagde Pre-Party georganiseerd te hebben op de vrijdagavond voorafgaand aan Wâldrock, is het vanaf nu een vast onderdeel van het festival. In 2009 liegt de programmering van deze Pré-Party er dan ook niet om: onder andere Napalm Death, DragonForce, Legion of the Damned en Blind Sight betreden op vrijdagavond 12 juni het podium in Burgum. Een vijfde band wordt hier later nog aan toegevoegd. Kaarten voor de Pré-Party zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa en kosten 15 Euro per stuk.

Voor meer informatie over Wâldrock 2009: www.waldrock.nl .

WÂLDROCK 2009
Zaterdag 13 juni: o.a. Heaven & Hell, Motörhead, Carcass, Papa Roach, Killswitch Engage, Trivium, Epica, Bring Me The Horizon, Black Stone Cherry, Delain, The Black Dahlia Murder, Pilgrimz en Wolves in the Throne Room
Pré Party op vrijdag 12 juni: o.a. DragonForce, Napalm Death, Legion of the Damned en Blind Sight
Zaterdag 13 juni 2009
Festivalterrein a/d Zomerweg, Burgum
Entree: € 65 (excl. servicekosten)
Entree Dagkassa: € 75
Entree Pré Party op vrijdag 12 juni (alléén dagkassa): € 15
Aanvang zaterdag 13 juni: 12.00 uur
Aanvang vrijdag 12 juni: 19.00 uur