TIM AKKERMAN VERLAAT DI-RECT

12-03-2009 @ 13:06

Tijdens een persconferentie in Amsterdam heeft zanger Tim Akkerman van DI-RECT zich te gaan focussen op een solo carrière en dus de groep gaat verlaten. De drie overgebleven bandleden gaan vermoedelijk op zoek naar een nieuwe zanger.

Tijdens een speciaal gehouden persconferentie in het Hard Rock Café in Amsterdam heeft Tim de pers geïnformeerd over zijn besluit DI-RECT te gaan verlaten. In een verklaring geeft hij als reden een andere muzikale weg in te willen slaan en zich meer te willen focussen op zijn solo carrière als singer/songwriter. Tim: "we zijn ooit begonnen als jonge band en zijn hier erg succesvol mee geworden, maar in de loop van de jaren zijn we zelf volwassen geworden en is ook onze muzikale smaak veranderd. En helaas ben ik nu op het punt gekomen dat deze smaak in mijn geval te ver af staat van DI-RECT".

De drie overige bandleden hebben laten weten zeer verrast te zijn door deze beslissing, maar zijn keuze en eerlijkheid te respecteren. Verder verklaart de band nog geen idee te hebben hoe de toekomst van DI-RECT eruit zal zien. Spike: "we waren al volop bezig met de voorbereidingen voor het 5e album en we hebben net een deal voor Spanje en Portugal getekend, dus het kwam nogal koud op ons dak. Maar het is een weldoordachte keuze van Tim, die niet zomaar over één nacht ijs is gegaan, dus we hebben hier zeker respect voor. We zullen onze Tommy theatertour uiteraard gewoon afmaken, maar we zullen toch ook heel hard moeten gaan nadenken over de toekomst".
De groep Di-Rect bestaat sinds 1999.
website: www.di-rect.com