Premiere Marlene Dietrich in het Fries!

16-03-2009 @ 12:12

Op vrijdagavond 3 april vindt de premiére plaats van de muziekvoorstelling 'Tet Rozendal sjongt Marlene Dietrich'. Het 25 jarige multi-talent Tet Rozendal heeft er voor gekozen om Marlene Dietrich in haar 'memmetaal' te vertolken. Rozendal - geboren in het Friese Veenwouden - heeft na enkele try-out voorstellingen de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen van een complete muziekshow gebaseerd op het repertoire dat de in Berlijn geboren Dietrich vroeger zong.
Er is in korte tijd al veel media-aandacht geweest voor het project Dietrich in het Fries. Tet Rozendal was al te gast bij RTV-Oost en bij het VARA programa 'Spijkers met koppen'. Het liedje Lily Marleen dat ze live speelde voor Omrop Fryslan werd door het pubiek in de Friese Top 100 aller tijden gestemd. Het belooft vrijdag een bijzondere mooie avond te worden in Iduna aan de Oliemolenstraat in Drachten. De zaal wordt speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd tot een soort van nachtclub. Klassiekers als 'Lola', 'Ich bin von Kopf biss Fuss auf Liebe eingestellt' en 'Lili Marleen' zullen door Rozendal op geheel eigen en eigentijdse wijze vertolkt worden in het Fries. Met verwijzingen naar de levensloop van Dietrich en gerelateerd aan eigen ervaringen uit haar eigen jonge leven presenteert, zingt, schreeuwt en danst Tet Rozendal de Dietrich evergreens. Ze deelt haar wel en wee op een interactieve manier met het publiek. Rozendal probeert Dietrich dan ook niet te imiteren. Ze geeft haar eigen visie op Dietrich en haar repertoire. Muzikanten Marius de Boer (piano en gitaar) en Tseard Nauta (contrabas, accordeon, viool,banjo) proberen de flamboyante maar wispelturige Rozendal hierbij te volgen.
De zaal van Iduna gaat open om 20:00 uur. De voorstelling begint 20:30 uur. Kaarten voor 'Tet Rozendal sjongt Marlene Dietrich' kunnen gereserveerd worden via www.iduna.nu .