Tilburg het muzikale mekka van Nederland met Muzikantendag 2009

01-04-2009 @ 13:54

Programma compleet! Kyteman toegevoegd aan het programma!

Zaterdag 9 mei zal Tilburg voor één dag het muzikale mekka van Nederland zijn. Net zoals vorig jaar organiseert Buma Cultuur de Muzikantendag. 013, Cul de Sac en V39 staan vol geprogrammeerd met de beste Q&A’s, masterclasses, optredens, workshops en demosessies om je helemaal up to date te brengen over hoe je als muzikant verder kunt komen. Van beginnend tweeakkoorden gitarist tot gevorderde soulzangeres en van hiphopper tot metalhead, iedereen komt ook dit jaar gegarandeerd aan zijn trekken. Uiteraard doen we dit niet alleen en hebben we een groot aantal artiesten en professionals uit de industrie uitgenodigd om alle feiten op een rij te krijgen. Dit keer gaan we terug naar waar het in menig muzikantenbestaan om draait: de liefde voor muziek!

Popmuziekkenner en radio- en televisiemaker Leo Blokhuis opent de Muzikantendag met een vlammend college over de geschiedenis van het ‘liefdesliedje'. De liefde is het meest bezongen onderwerp in de popgeschiedenis, zowel zoet als wreed, dus maak je borst maar nat! Leo Blokhuis werd bekend bij het grote publiek door zijn muzikale bijdrages aan de tv-programma's ‘Top 2000 a Gogo' en ‘De Wereld Draait Door'. Rocklegende en Spades voorman Denvis wilde graag een masterclass ‘Serenades’ doen. Spinvis laat zich het hemd van de lijf vragen in een Q&A en Sabrina Starke geeft alle ins en outs over co-writing. In ‘The Engine Room’ kun je letterlijk een kijkje nemen in de machinekamer van Kyteman en HIT ME TV. Kypski vertelt over zijn passie voor instrumenten en hoe hij aan zijn unieke geluiden komt. JW Roy en Triggerfinger praten je bij over hoe je het beste een tekst kunt schrijven en Anneke van Giersbergen! en Marco Roelofs delen hun Spinal Tap momenten, tijdens Rock On Roll: the Stories. Je kunt je demo laten beluisteren door een vakjury en netwerken met allerlei bookers, programmeurs en platenbazen. En dit is nog maar een speldenprikje uit het reusachtige aanbod dat de Muzikantendag te bieden heeft.

Bekijk het volledige programma, het laatste nieuws, interviews en tips & trucs in het Muzikantendag Magazine. Gratis verkrijgbaar vanaf 1 april bij de bekende poppodia, oefenruimtes en muziekwinkels.

Aansluitend vindt in alle zalen van 013 het Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen festival plaats met de beste acts uit België en Nederland zoals o.a. Voicst, De Staat, Das Pop, Triggerfinger en Kyteman’s Hiphop Orkest. Een initiatief van 013, Muziek Centrum Nederland en Poppodium De Nieuwe Nor. Voor zowel het de Muzikantendag als Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen geldt de bekende 40% kortingsregeling van de NS. Op vertoon van het ticket kun je gebruik maken van 40% korting op het spoortraject van de NS.

Website: www.muzikantendag.nl 

De Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur, met medewerking van Sena Performers, i.s.m De Bassist, BV POP (FNV KIEM), Driebit, FRET, Gitarist, Grote Prijs van Nederland, Interface, JAM, Musicmaker, Muziek Centrum Nederland, POPnl, Productiehuis Oost-Nederland, Rock ‘n Roll High School, Rockacademie en Slagwerkkrant. Locaties: 013, Cul de Sac, V39.

Muzikantendag |  9 MEI 2009 | AANVANG 10:45 | ZAAL OPEN 10:00 | VVK VANAF 7-3-2009 | TICKETS
€ 10,00 | SERVICEKOSTEN € 2,15 | COMBITICKET MUZIKANTENDAG / VLAAMSE REUZEN HOLLANDSE LEEUWEN: € 20,00

013, VEEMARKTSTRAAT 44, TILBURG, www.013.nl
CUL DE SAC, HEUVEL 48, TILBURG, WWW.CULDESAC.NL
V39, VEEMARKTSTRAAT 39, TILBURG WWW.V39.NL