PET SHOP BOYS IN JUNI NAAR HMH AMSTERDAM

07-04-2009 @ 14:14

Op maandag 22 juni komt het Britse duo the Pet Shop Boys naar Nederland voor een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Achtentwintig jaar geleden ontmoeten de Londense zanger Neil Tennant en Chris Lowe elkaar in een elektronicazaak in Londen. Tijdens deze ontmoeting blijkt het muzikaal te klikken tussen de twee. Ze delen dezelfde passie voor alternatieve club/dance- en synthesizermuziek. Ze noemen zichzelf the Pet Shop Boys waarbij Tennant doorgaans verantwoordelijk is voor de teksten en Lowe voor de muziek. In 1984 brengen de Britten voor de eerste keer de single 'West End Girls' uit. Deze single flopt in eerste instantie. Een jaar later proberen ze het opnieuw met een vernieuwde versie van het nummer en deze keer bereikt de single de #1 positie in Engeland en Amerika. Na dit succes volgende de hits elkaar in rap tempo op; 'It's a Sin', 'What Have I Done To Deserve this' en 'Domino Dancing'. Na het album 'Introspective' uit 1988 richten ze zich vooral op het produceren van albums van internationale artiesten als Liza Minnelli, Tina Turner en Robbie Williams.

Twee weken geleden brachten the Pet Shop Boys hun tiende studioalbum 'Yes' uit. Dit album is goed ontvangen in de pers en de eerste single 'Love etc.' krijgt veel airplay. In februari van dit jaar ontving het duo een Brit Award voor hun bijzondere bijdrage ('Outstanding Contribution') in de muziek. De ontvangst van deze award ging gepaard met een tien minuten durend optreden van the Pet Shop Boys waarin bijna al hun grootste hits voorbij kwamen. De laatste keer dat de Pet Shop Boys in Nederland waren was in 2007, toen gaven ze een show in een uitverkochte Rai.

Donderdag 9 april aanstaande om 10.00 uur start de presale van Live Nation. Leden van de Live Nation website krijgen tot vrijdag 10 april om 10.00 uur, dus vóór de reguliere kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor de Pet Shop Boys te bestellen via www.livenation.nl
PET SHOP BOYS
Maandag 22 juni 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 46, € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Let op: Er zijn voor dit concert alleen zitplaatsen beschikbaar.