DREAM THEATER BRENGT PROGRESSIVE NATION NAAR NEDERLAND

08-04-2009 @ 22:39

Dream Theater, Opeth, Bigelf en Unexpect op 7 oktober 2009 in Ahoy Rotterdam

Op woensdag 7 oktober 2009 is de Rotterdamse Ahoy het toneel voor Progressive Nation, een tour met en georganiseerd door Dream Theater, met special guests Opeth, Bigelf en Unexpect. Progressive Nation is in Amerika al twee jaar een begrip en nu maakt de tour voor het eerst de oversteek naar Europa. De voorverkoop voor Progressive Nation, met Dream Theater, Opeth, Bigelf en Unexpect begint aanstaande vrijdag 10 april om 10.00 uur.

Op woensdag 7 oktober 2009 is het bijna twee jaar geleden dat Dream Theater, ook in Ahoy, hun laatste optreden in Nederland verzorgde (9 oktober 2007). Tóen nog onder de noemer 'Chaos In Motion World Tour', nú brengt Dream Theater 'Progessive Nation' naar Nederland. Met Opeth, Bigelf en Unexpect in hun kielzog presenteert Dream Theater voor het eerst de Progressive Nation Tour buiten de Amerikaanse landsgrenzen. Mike Portnoy, brein, oprichter en drummer van Dream Theater, verklaart: "Na twee spannende en hele toffe edities van Progressive Nation in Amerika, wist ik dat het tijd was om het concept over te laten steken naar Europa, om zo het publiek aldaar ook kennis te laten maken met enkele van de andere fantastische bands die met ons touren." En zo werd gekozen voor het Zweedse Opeth, die er ook bij waren tijdens Progressive Nation 2008 (USA), Bigelf uit Los Angeles die met hun unieke psychedelische progressieve hardrock perfect bij de package past en ook het Canadese Unexpect werd uitgenodigd deel te nemen aan de Progressive Nation Tour in Europa.

Dream Theater, ontstaan in 1986, ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een supergroep. Met hun tweede album 'Images and Words' maakte Dream Theater namelijk rigoureus een einde aan het stoffige imago dat symfonische rock tot dan toe had. De plaat was namelijk niet alleen symfonisch, maar ook spannend, weersbarstig en bij vlagen snoeihard. Muzikale perfectie, veelzijdigheid en artistieke integriteit staan hoog in het vaandel bij de mannen van Dream Theater. En dat alles zonder ook maar één moment de identiteit te verliezen. Mike Portnoy weet het publiek samen met gitarist John Petrucci, toetsenist Jordan Rudess, bassist John Myung en natuurlijk zanger James LaBrie, bij elke live-show weer te verrassen, we zijn dan ook zeer benieuwd wat Dream Theater op 7 oktober 2009 voor ons in petto heeft. In ieder geval worden er vast ook live-uitvoeringen van hun nog te verschijnen nieuwste album 'Black Clouds & Silver Linings" (juni 2009) ten gehore gebracht. En ook zeker is dat door de optredens van Opeth, Bigelf en Unexpect de bezoekers in Ahoy goed opgewarmd worden voordat Dream Theater het podium betreedt.

PROGRESSIVE NATION, MET: DREAM THEATER, OPETH, BIGELF en UNEXPECT
Woensdag 7 oktober 2009
Ahoy, Rotterdam
Entree: € 47,50 (excl. servicekosten)
Deuren open: 17.30 uur
Aanvang: 18.15 uur