Nieuw Yusuf album 'Roadsinger'

12-04-2009 @ 12:43

Als Cat Stevens zette hij zijn stempel op een tijdperk. Met multi platina albums als ‘Tea For The Tillerman’ en ‘Teaser And The Firecat’ en liedjes zoals: ‘Wild World’, ‘Morning Has Broken’, 'Oh very young', 'Lady d'Arbanville', 'Banapple gas', 'Peace train' en ‘Father And Son’, was hij een icoon van de jaren ’70 met zijn bijzondere manier van zingen en spelen.

Na een pauze van 28 jaar markeert Yusuf in 2006 zijn terugkeer naar de muziekwereld met het album ‘An Other Cup’, uitgebracht onder zijn nieuwe naam Yusuf Islam. Gelukkig is zijn inspiratie blijvend: “I’m back to doing what I do best - painting pictures with music and storytelling on a very human, personal, intuitive level through lyrics and song, so I can help people feel good again. I guess in some ways the new album picks up where the Cat Stevens the public knows left off.

Nog meer dan op zijn vorige album gaat Yusuf op ‘Roadsinger’, dat op 1 mei in Nederland uitkomt, terug naar de eenvoud. Prachtige folk songs die allemaal live zijn opgenomen en in hun puurheid inspireren en ontroeren.
‘Roadsinger’ is geproduceerd door Yusuf en Martin Terefe, met gastbijdragen van James Morrison, Michelle Branch en Holly Williams (kleindochter van Hank Williams, sr.) en werd opgenomen in London, Los Angeles en Nashville.

Meer info: Officiële Yusuf website