SPANDAU BALLET SPEELT 1 NOVEMBER IN AMSTERDAM

20-04-2009 @ 16:15

Op zondag 1 november geeft Spandau Ballet een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert begint zaterdag 25 april om 10.00 uur.
Een van de meest succesvolle en meest invloedrijke Britse bands aller tijden keert dit jaar terug op het podium. Alle vijf originele Spandau Ballet leden Tony Hadley, John Keeble, Gary Kemp, Martin Kemp en Steve Normand zijn sinds 20 jaar weer samen voor een wereldtournee, waarbij ze op 1 november in Nederland zijn.

Met wereldwijd 23 hitsingles, 25 miljoen verkochte cd’s en 6 multi-platina albums is dit een van de meest langverwachte reünies van dit decennium. Van baanbrekende eerste singles ‘To Cut A Long Story Short’ en ‘Chant No. 1 (I Don't Need This Pressure On)’, tot aan wereldhits ‘True’ en natuurlijk ‘Gold’; Alle grote hits zullen voorbij komen in de Heineken Music Hall.

Spandau Ballet is in 1979, tijdens de economische crisis, gevormd door vijf vrienden op een school in Noord-Londen. In korte tijd werden ze een van de meest fascinerende bands op aarde. Spandau Ballet groeide van underground en door mode en muziek geobsedeerde Londense arbeiders uit tot supersterren. Behalve met hun muziek waren ze mede door hun uiterlijk en stijl van grote invloed op de modewereld en daarbuiten.

Vrijdagavond 24 april geeft Spandau Ballet hun eerste TV interview en optreden sinds 20 jaar in BBC’s Friday Night with Jonathan Ross. Na 20 jaar zijn ze klaar om opnieuw de wereld te veroveren.

SPANDAU BALLET
Zondag  1 november 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur