MIKA GEEFT INTIEM CONCERT IN HET CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

08-05-2009 @ 23:26

Op dinsdag 2 juni geeft de Libanees-Britse zanger Mika een intiem concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Dit concert maakt deel uit van een kleine tour van acht shows langs een select aantal bijzondere Europese concertlocaties ter promotie van zijn nieuwe limited edition EP 'Songs for Sorrow'. De kaartverkoop voor dit concert loopt uitsluitend via de website van Mika www.mikasounds.com en is reeds begonnen.

Op 25 mei aanstaande brengt Mika een boek uit met daarin de EP 'Songs for Sorrow'. Op deze EP staan vier nieuwe akoestische nummers die de zanger schreef tijdens de voorbereiding van zijn nieuwe album dat later dit jaar uit zal komen. De vier nummers zijn voorgelegd aan Mika's favoriete kunstenaars en designers, onder wie Sir Peter Blake, Paul Smith en Es Devlin. De artiesten hebben bij elk nummer een persoonlijk kunstwerk ontworpen. Deze kunstwerken zijn opgenomen in een luxe uitgave van het boek dat bij de EP verschijnt. Het boek is verkrijgbaar op de site van Mika en in alle Paul Smith-winkels wereldwijd. Voordat dit boek uitkomt zijn 3 van de 4 nieuwe nummers op 14 mei al exclusief te downloaden op www.mikasounds.com. Twee van de nummers kan je nu al beluisteren op de site.

In 2007 brak Mika door met zijn debuutalbum 'Life in a Cartoon Motion' en haalde daarmee in Nederland zelfs de nummer 1 positie. Wereldwijd verkocht hij er meer dan 5 miljoen exemplaren van. Hits van dat album zijn onder andere 'Grace Kelly', 'Relax, Take it Easy' en 'Big Girl (You are Beautiful)'. Deze hits komen, naast de vier nieuwe nummers, natuurlijk ook voorbij tijdens het concert dat de zanger in het Concertgebouw zal geven. Meer informatie over deze intieme show in de Kleine Zaal is te vinden op www.mikasounds.com of www.concertgebouw.nl

MIKA
plus support
Dinsdag 2 juni 2009
Het Concertgebouw, Kleine Zaal - Amsterdam
Entree: € 35,- (excl. € 4,50 servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur