4x Purper

11-05-2009 @ 14:42

De DVD “Purper 4X” bevat registraties van de shows “…en dat is negen”, Purper Gala, Purper 10 en Purper 11.  Hans van der Woude, Alfred van den Heuvel, Karin Bloemen, Eric Corton, Haye van der Heijden, Angela Groothuizen, Ina van Faassen, Jan Simon Minkema en veel anderen. En niet te vergeten Frans Mulder en Erik Brey zelf. Purper is altijd hetzelfde en steeds weer anders. Wat gelijk blijft, zijn de ingrediënten: muzikaal en kolderiek variété door vijf mannen in rokkostuum. Wat vaak verandert, is de bezetting. (..) Veel inventieve samenzang en veel samenspraakjes die meestal berusten op quasi-onenigheid en gespeelde naijver binnen de groep. De mooi meerstemmig gezongen liedjes en de visuele grappen zijn nog steeds de voornaamste kracht van Purper. Zoals bijvoorbeeld het komische gedoe met de pochetjes tijdens een vocaal stukje Mozart. Of de muzikale avantgarde-parodie met piano, viool, trompet, pauken en bariton. En de vindingrijke musical- en Motown-medleys die als geraffineerde legpuzzels in elkaar zijn gezet.
De EERSTE DVD is op 10 mei op feestelijke wijze en door een bijzonder iemand
uitgereikt aan de jubilerende Gerrie van der Klei. Tijdens deze voorstelling hebben de leden op een bijzonder wijze stil staan bij het 40-jarig artiestenjubileum van de “moeder” van Purper.
Tijdens de laatste voorstelling 10 mei in Theater Carré was een groot aantal artiesten dat de afgelopen jaren in Purper heeft gespeeld aanwezig. 

Deze 2-DVD box bevat bijna 7 uur aan materiaal!
In het najaar staat een nieuwe tour gepland met een nieuwe bezetting Purper
(cnr entertainment)
release: 11 mei 2009