De Braziliaanse carioca band Pedro Luis E A Parede (PLAP) in Nederland

14-05-2009 @ 10:01

De Braziliaanse carioca band Pedro Luis E A Parede (PLAP) is al in thuisland en Japan een begrip. Waarschijnlijk komt hierin eind mei verandering, want dan doet PLAP ook Nederland aan, en wel op 28 mei in de Melkweg (Amsterdam), 30 mei tijdens het Music Meeting Festival in Nijmegen én 31 mei tijdens het Dunya Festival in Rotterdam. Hun Nederlandse debuut gaat gepaard met hun eerste, nieuwe cd bij het label World Village (distributie in de Benelux door harmonia mundi), namelijk met het album Ponto Enredo.

De zeskoppige band, afkomstig uit de metropool Rio de Janeiro, mixt op geraffineerde en eigenwijze manier muziekstijlen als de samba, afro-cuban en rock. In de brochure van het Music Meeting Festival wordt over Ponto Enredo zeer spraakmakend gesproken. “Op het recente album Ponto Enredo (…) wordt de cross-overkoers strak doorgezet. Resultaat is een heerlijke en veelzijdige plaat: van carnavaleske koperblazers en explosieve batucada-beats tot smerige gitaarpsychedelica, van melancholieke bossanova via bezwerende berimbau naar slapping basfunk met een red hot chili-smaakje,” aldus de festivalbrochure.

In 1996 richt singer-songwriter en gitarist Pedro Luís zijn eigen band en zal opereren onder de naam Pedro Luís e A Parade ofwel Pedro Luís en De Muur, kortweg aangeduid als PLAP. De titel van het album Ponto Enredo alsook de gelijknamige song (track 2 op de cd) staat voor een lange traditie tussen Braziliaanse muziek en religies die hun ‘Roots’ hebben in Afrika.
www.worldvillagemusic.com