Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelt concert in Beijing

18-05-2009 @ 19:29

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelt haar 1e jazzconcert in mei in NCPA Concert Hall, Beijing
Na de succesvolle tournees in Litouwen en Japan in 2008 zet het Jazz Orchestra of the Concertgebouw dit jaar zijn internationale ambities voort: eind mei gaat het orkest op tournee in China.

Het NCPA Concert Hall in Beijing heeft het JOC uigenodigd voor het eerste jazzconcert ooit in hun programmering. In het meest prestigieuze concertgebouw van China zal het JOC tijdens een nachtconcert het publiek kennis laten maken met onder andere actuele Nederlandse muziek van de componisten Henk Meutgeert, Rob Horsting, Jorg Kaaij en Bert Joris. Na het concert zal het JOC Quintet een nachtelijke jamsessie geven.   

De daaropvolgende avond zal het JOC samen met het Singapore Symphony Orchestra het Galaconcert van het Mei Festival in het NCPA Concert Hall verzorgen. Op het programma staat muziek van Henk Meutgeert, Cedar Walton en Duke Ellington. Gezamenlijk zullen de twee orkesten onder meer “An American in Paris” van George Gershwin uitvoeren.

Na de twee concerten in Beijing zet het JOC zijn China Tour voort in Shanghai. In de JZ Club – "the hippest jazz joint in China” –  zal het orkest het programma ten gehore laten brengen van de in juni uit te komen CD Blues For The Date met composities van Peter Beets.
De musici van het JOC zullen hun tournee afsluiten met een concert in Times Square in Shanghai.

Concerten Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Tour China:
28 mei 23.00 uur NCPA Concert Hall - Beijing
29 mei 19:30 uur NCPA Concert Hall - Beijing, Galaconcert JOC+SSO
30 mei 22:00 uur JZ Club - Shanghai
31 mei 19:00 uur Times Square - Shanghai

http://www.jazzorchestra.nl/