Debuutalbum van Zweedse Dada Life: vrolijkheid en plezier

09-06-2009 @ 17:38

Met diverse hit singles op zak heeft het Zweedse duo Dada Life in nauwelijks twee jaar tijd al naam gemaakt op grote festivals, overal in Europa en zelfs in Australië, maar nu is ook het debuutalbum ‘Just Do The Dada’ van de persen gerold.
Dada Life – gevormd door Olle Cornéer en Stefan Engblom – onderscheidt zich op een geheel eigen manier in de dance scene: opzwepende muziek, waarbij vrolijkheid en plezier centraal staan. Tijdens optredens weten ze altijd precies de juiste beat aan te slaan om het complete publiek in een vrolijke dansende extase te krijgen. Het debuutalbum ‘Just Do The Dada’ straalt ook de vrolijkheid uit, die zo kenmerkend is voor de electro/house-muziek van het Zweedse duo.
Vooruitlopend op het debuutalbum, verscheen al de single ‘Happy Hands & Happy Feet’, een nummer dat veelvuldig op de diverse radiostations in Europa wordt gedraaid. Met de single ‘Fun Fun Fun’ scoorde Dada Life vooral in België een grote hit. Logisch gevolg daarvan is dat het Zweedse tweetal de komende maanden geboekt is voor zo’n beetje alle festivals in Nederland en België.

Zo gaat Dada Life de hele wereld veroveren. Daarbij worden ze trouwens af en toe ook nog een handje geholpen door Crookers, Tiësto, Eric Prydz en David Guetta, die de nummers van het Zweedse duo bijna altijd in hun compilaties gebruiken. Want Dada Life heeft in de afgelopen twee jaar al regelmatig van zich doen spreken. Met de singles 'Your Favourite Flu', 'This Machine Kills Breakfast' en 'The Great Fashionista Swindle' slaagden de twee Zweden erin een geheel eigen en zeer herkenbare stijl in de dancemusic neer te zetten. Nummers die top DJ’s graag meenemen in hun eigen sets.

Het debuutalbum van Dada Life telt twaalf nummers, waarvan dus inmiddels ‘Happy Hands & Happy Feet’ als single is verschenen. Verwacht wordt dat er van ‘Just Do The Dada’ nog twee singles getrokken zullen worden. Het album ligt nu in de winkel en is ook verkrijgbaar via de verschillende download portals.

Check hier de videoclip van ‘Happy Hands & Happy Feet’: