RADIO: Meta de Vries wint de Radiobitches Oeuvre Award 2009

17-06-2009 @ 22:47

Nog maar een paar dagen te gaan tot de Radiobitches Awards 2009. De felbegeerde awards worden op 23 juni voor de derde keer uitgereikt aan de beste vrouwelijke radiomakers van Nederland. Een van de winnaars is inmiddels al bekend: radiovrouw Meta de Vries mag de Oeuvre Award in ontvangst nemen als kroon op haar jarenlange werk bij de radio.

Meta’s eerste reactie op het winnen van de Oeuvre Award: “Het werd een keer tijd eigenlijk! Zoveel mannen die minder lang bezig zijn met radio maken hebben al prijzen gewonnen, maar ik nog nooit”.

Meta de Vries startte in 1964 haar radiocarrière als omroepster bij de AVRO. In 1965 werd zij de eerste vrouwelijke diskjockey bij de publieke omroep. Na 26 jaar succesvolle programma’s te hebben gepresenteerd bij de AVRO, zet Meta haar werk voort bij Eurojazz/Jazzradio/Gouwe Ouwe Zender en de regionale omroepen RTV West en RTV Utrecht.

Sinds 2005 is Meta terug op de landelijke radio en presenteert ze voor Omroep Max ‘Easy listening’ op Radio 2 en haar eigen jazz-programma ‘Meta op Zondag’ op Radio 6.

Naast de Oeuvre Award zullen er in Studio 21 nog zeven awards worden uitgereikt in de categorieën: Beste Presentatrice, Beste Nieuwslezer, Beste Backstage Bitch, Beste Regiobitch, Aanstormend Talent, Beste Station en de Bitches Choice Award.

Stemmen op de genomineerde radiovrouwen kan nog tot 20 juni op radiobitches.nl!