Robbie Rivera: Juicy Ibiza 2009 dubbelalbum

25-06-2009 @ 14:02

De Amerikaanse house pionier van het eerste uur, producer/DJ extra-ordinaire en veelgevraagd remixer Robbie Rivera mag zichzelf één van de meest uitgebreide discografieën toebedelen in dance historie. Al productioneel actief sinds 1996 is zijn waslijst aan producties en remixen nog immer groeiende en vanaf heden mag hij aan deze imponerende opsomming zijn nieuwste digitale visitekaartje toevoegen. In samenwerking met Black Hole Recordings presenteert Robbie Rivera en zijn label Juicy Music de compilatie “Juicy Ibiza 2009”, vanaf vrijdag 26 juni 2009 officieel verkrijgbaar.

Wat maakt het wezenlijke verschil tussen de ene DJ en de ander? Is het de transformatie naar het succesvol producerschap, onvermijdelijk in de huidige muziekindustrie? Het risico om zelf een gerenommeerde artiest te worden? Amerikaans fenomeen Robbie Rivera mag zichzelf, in een scene waar de combinatie “top DJ” en “succesvol producer” in één persoon niet alledaags is, hiervan een fusie noemen. Robbie Rivera is een hybride van een temperamentvolle DJ met een propvol draaischema - helemaal in zijn element in een dampende club waar hij zijn sexy grooves over het publiek kan uitstrooien - en een onbeschaamde workaholic die nachten kan doorhalen wanneer hij in zijn studio aan producties werkt.

Voor de in Miami getogen Robbie Rivera staan de allergrootste artiesten opgesteld in rijen van twee voor remix werk. De lijst artiesten voor wie hij een remix mocht afleveren leest weg als een VIP onderonsje op een willekeurig Music Award evenement. Madonna, Kylie Minogue, Faithless, Moloko, David Guetta, Pink, Bob Sinclar, Ricky Martin en velen anderen hebben Robbie Rivera hoog op de prioriteitenlijst en maakten al dankbaar gebruik van Robbie Rivera’s unieke muzikale saus, die hij zelf het liefst omschrijft als sexy pounding dirty electro tinged house.

Deze uniek sound is nu vertaald naar een stomende mix CD met de titel Juicy Ibiza 2009, een dubbel CD vernoemd naar de wekelijkse Juicy Ibiza dinsdagen die dit jaar gehouden worden in de grootste club van Ibiza, Privilege, waar Robbie Rivera de scepter zwaait over de dansvloer. Met tracks en remixen van artiesten als o.a. Deadmau5, Joachim Garraud, John Dahlbäck, Kimito Lopez en exclusieve tracks van de Amerikaan zelf, die het geheel naadloos aan elkaar smeedde, vertelt Robbie Rivera het verhaal van zijn niet-in-één-hokje-te-plaatsen muzikale visie enerzijds, en haalt hij zijn Juicy Ibiza evenement in Privilege de huiskamer in anderzijds. De compilatie heeft inmiddels een indrukwekkende # 6 positie veroverd in de Amerikaanse Album Top 100, na slecht één (!) dag verkrijgbaar te zijn.    

Robbie RiveraJuicy Ibiza 2009 wordt uitgebracht door Black Hole Recordings en is vanaf heden te krijgen in de bekende landelijke muziekketens, en online te bestellen.

www.blackholerecordings.com
www.robbierivera.com