SNEAKERZ IN DE STAD, nieuw album

08-07-2009 @ 17:57

De nieuwste Sneakerz compilatie is uit en getiteld 'Sneakerz in de Stad'! en is samengesteld en gemixt door Skitzofrenix & Franky Rizardo, met vocalen van Yanto. Op de tracklist staan nummers en remixen van henzelf, maar ook van o.a. Erick E, Sidney Samson, Hardsoul, Baggi Begovic, Veron en Gregor Salto. Een heerlijke cd die de zomer extra opwarmt.

De nieuwste Sneakerz cd is alweer de 9e in de Sneakerz compilatiereeks en bestaat uit de favoriete tracks van Skitzofrenix en Franky Rizardo van dit moment, en uit tracks die nog moeten uitkomen. Van enkele nummers hebben zij zelfs exclusieve remixen speciaal gemaakt. Het album start met rustige zomerse klanken en eindigt in een knallende party. Franky Rizardo: "Deze opbouw vinden we belangrijk zodat je met de muziek wordt meegenomen zoals je dat ook op een Sneakerz feest hebt. We wilden vooral het zomergeluid duidelijk naar voren laten komen." Op de compilatie zijn de diversiteit qua producties van Rizardo en Skitzo goed te horen. "Zo heb ik een latin track maar ook een minimal/techhouse-achtige remix van mezelf op de cd staan. Blij ben ik ook met de remixen 'I'm Your Friend' van Gregor Salto en 'Ride Of Live' van Hardsoul die ik gedaan heb".

Skitzofrenix
: "We wilden vooral niet de cd gaan splitten zoals dat wel vaker gebeurt. Dat de ene dj de eerste helft van de cd maakt en de andere dj de tweede helft. Daarnaast kregen van we van Sneakerz MUZIK helemaal de vrije hand, we mochten erop zetten wat we maar wilden. Beide hadden we een lijst met twintig favoriete tracks die we op de cd wilden zetten." Na een aantal afvalrondes zijn ze tot deze nieuwe cd gekomen met twintig hele fijne zomerse platen. "Ik vind het vooral leuk om mensen te verrassen met mijn producties zoals met de track 'Is That You', een samenwerking tussen Remaniax, Marc Benjamin en mijzelf".

Meer Skitzofrenix, Franky Rizardo en Yanto
Het afgelopen jaar heeft Skitzofrenix veel vrije tijd in de studio doorgebracht, wat zijn vruchten heeft afgeworpen. Deze zomer brengt hij maar liefst twee remixen en zeven nieuwe releases uit. Hiervoor heeft hij samengewerkt met onder andere Sidney Samson voor het nummer 'The Shizzle' en met Sizzla voor 'Take You There'. Met Jeff Doubleu maakte hij onlangs de remix 'Take Me To The Hospital' van The Prodigy! Enkele highlights uit zijn zomerprogramma zijn Lakedance, Matrixx at the Park en Sneakerz Festival (19 september). Voor meer informatie zie: http://skitzofrenix.hyves.nl.
Ook Franky Rizardo zit deze zomer niet stil. In augustus komt hij, samen met Youri Donatz, uit met de nieuwe track 'Like This Sound' bij het label Blackbird. Hiervoor hebben ze nu al veel goeie reacties ontvangen. Daarnaast liggen er nieuwe eigen producties op stapel en remixen voor dj Gregory, Gregor Salto en Koen Groeneveld. Om volledig up-to-date te blijven van zijn optredens en nieuwe tracks is Rizardo te volgen via zijn nieuwe YouTube kanaal: www.youtube.com/RizardoTV.
De host van de Sneakerz cd, Yanto, is vooral bekend geworden als resident MC van de Amsterdamse club Escape en als finalist van de Sneakerz MC Contest. Deze zomer gaat hij samenwerken met onder andere Groovenatics en Guido Maat, die zijn vocalen op eigen tracks gaan gebruiken. Meer informatie: www.yanto.nl .

Sneakerz CD Promotion Tour
Om de release van de nieuwe cd te vieren treedt het trio Skitzofrenix, Franky Rizardo en Yanto deze en volgende maand op bij verschillende feesten door het land (dit zijn echter geen Sneakerz feesten), waar gesigneerde exemplaren van de nieuwste compilatie te winnen zijn. Voor data, locaties, kaartverkoop en meer info zie: www.sneakerz.nl/promotour.

Sneakerz MUZIK
Sneakerz MUZIK is het muzieklabel waarop upcoming producers en gevestigde househelden hun nieuwe werk ten gehore brengen. De cd ‘Sneakerz in de Stad, compiled & mixed by Skitzofrenix en Franky Rizardo, hosted by Yanto’ is verkrijgbaar bij de Free Record Shop, Bol.com, Music Store, Media Markt en de betere muziek winkels. Voor meer informatie over Sneakerz MUZIK producties én de bijbehorende events die regelmatig in verschillende clubs plaatsvinden, zie: www.sneakerzmuzik.nl.

Sneakerz in de Stad
Partyorganisatie Sneakerz lanceerde afgelopen voorjaar de gratis toegankelijke ‘Sneakerz in de Stad’ feesten. Na de editie in Venlo op 31 mei gaat de volgende Sneakerz in de Stad plaatsvinden op zaterdag 1 augustus! De locatie is het Stadhuisplein in Eindhoven. De dag daarna, op zondag 2 augustus, is Sneakerz in de Stad te vinden op de Grote Markt in Groningen. Zondag 23 augustus is het Van Heekplein in Enschede aan de beurt en zondag 13 september neemt Sneakerz in de Stad het Chasséveld in Breda over. Voor meer informatie zie: www.sneakerzindestad.nl

Tracklist 'Sneakerz in de Stad, compiled & mixed by Skitzofrenix & Franky Rizardo, hosted by Yanto'
01. Suntzu Sound Pres. 1 Luv – Black Daylight (Slope Remix).
02. Alfred Azzeto – No Turning Back (Panevino Remix).
03. Franky Rizardo ft. MC Dan Stezo – Travelling (Vocal Mix).
04. Roul and Doors – Revelation.
05. Hardsoul – Ride Of Live (Franky Rizardo Remix).
06. Sidney Samson ft. Irwan – Don’t Leave.
07. Remaniax, Skitzofrenix & Marc Benjamin – Is That You.
08. Re-united – Sun Is Shining (Funkerman Remix).
09. Veron ft. MC Dan Stezo – Get Up (Vocal Mix).
10. Gregor Salto ft. Chappell – I’m Your Friend (Franky Rizardo Remix).
11. Zoo Brazil – Tear The Club Up (Rene Amesz Remix).
12. Baggi Begovic & Tom De Neef – Fake (Skitzofrenix & Jeff Doubleu Remix).
13. Roog & Erick E present Housequake ft. Anita Kelsey – Shed My Skin (Prok & Fitch Vocal Mix).
14. Olav Basoski & Erick E – Don’t Turn Your Back On Me (Sander Van Doorn Remix).
15. Patric La Funk -  Restless (Norman Zube A Mix).
16. Skitzofrenix – You Know Me.
17. Van Der Zwan, Koen Groeneveld & Rehab – Fastevil (Franky Rizardo Remix).
18. Sidney Samson vs. Skitzofrenix – The Shizzle.
19. When Saints Go Machine – Kids On Vacation (Zombie Disco Squad Remix).
20. Afrojack – Music Is Magic.