Nagenieten van Pleasure Island 2009 met de dubbel CD

27-07-2009 @ 17:25

De organisaties Art of Dance en Crazyland hebben wederom de krachten gebundeld voor een verse editie van Pleasure Island, het grootse outdoor dance festival dat dit jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar traditiegetrouw eind juli gehouden wordt. Een groots opgezet dance festival zonder eigen CD compilatie release is tegenwoordig ondenkbaar; met trots presenteert de organisatie dan ook de Pleasure Island dubbel CD compilatie, vanaf heden officieel verkrijgbaar.

Met een oog- en oorstrelende line up verdeeld over zes verschillende area’s was Pleasure Island, gehouden op 25 juli in Recreatiegebied Spaarnwoude, dit jaar de meest internationaal georiënteerde editie sinds haar oorsprong in 2005. Waar het festival in het verleden koos voor alleen de vaderlandse artiestentop, kreeg deze 2009 editie met de komst van Amerikaanse artiesten als Glenn Morrisson, Felix da Housecat, Sneak, Reza en main stage afsluiter Markus Schulz een meer internationaal karakter.  

Naast dit internationale geweld ontbrak het niet aan Neerlands hoop in bange muziekdagen. Artiesten als o.a. Chuckie, Jean, Jochen Miller, Afrojack, Real El Canario, Hardwell, The Darkraver, Lucien Foort en Dana gaven Pleasure Island een muzikaal gezien kleurrijk geheel. Uniek aan de 2009 editie van Pleasure Island was de aanwezigheid van illusionist Hans Klok, die het “Illusions” thema voor dit jaar op de main stage visueel met een hele dikke pen onderstreepte. 

Solar Pleasures
De eerste CD draagt als thema Solar Pleasures oftewel, “de geneugten onder de zon”. Een selectie van warme grooves, vocal house, latin beats, zomerse piano thema’s en een vleugje oer-Hollandse dirty beats maken van deze schijf een zonnig, naadloos gemixt geheel. Gevestigde namen als David Guetta, Bob Sinclar, Gregor Salto en Fedde Le Grand wisselen af met de nieuwe garde als Kid Massive, Chris Lake, Sunnery James & Ryan Marciano en Carita La Nina.

Lunar Pleasures
Met het ondergaan van de zon begeven de clubbers zich naar de donkere krochten van de clubs om tijdens de nacht de Lunar Pleasures te ondergaan. Het tempo wordt opgeschroefd en de tracks worden donkerder en rauwer. Het veruit productiefste duo van het moment, Gabriel & Castellon, openen deze schijf met hun hit Shut Your Eyes en de toon is gezet. Met de ogen dicht op de nachtelijke dansvloer gaat het vervolgens verder met tracks van Hardwell, Chuckie, David Guetta, Ferry Corsten, Benny Rodrigues en Mike S, die dit jaar het Pleasure Island Anthem produceerde.           

Met veel exclusieve, nog niet eerder gecompileerde tracks en exclusieve remixen van grote huidige hits is deze dubbel CD de perfecte pre-party dan wel after party voor het nog lang niet ten einde gekomen festival seizoen. De Pleasure Island dubbel mix CD ligt nu in de winkels en is online te bestellen.        

www.pleasureislandfestival.nl
www.newsrecords.nl
www.artofdance.nl

(n.e.w.s)